Welkom, leuk dat je er bent!

Noorderlicht is een jonge geloofsgemeenschap met drie locaties in Rotterdam. Elke zondag worden er samenkomsten gehouden. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en wat je verhaal ook is; je bent van harte welkom!

Een leven met Jezus Christus - bij Noorderlicht zoeken we hoe je zo'n leven kunt vinden, bewaren en hierin kunt groeien. Want wie je ook bent , we zijn ervan overtuigd dat zo'n leven voor iedereen het allerbeste is. Het geeft zoveel betekenis aan je leven en ook een geluk dat niet meer stuk gaat.

Om zo'n leven met Jezus vandaag de dag vorm te geven heb je anderen nodig. Als Noorderlicht proberen we elkaar daarom hierbij te helpen. Wie je ook bent, haak gerust aan!

Natuurlijk kun je ook eerst online het een en ander verkennen. Op deze website vind je allerlei inspiratie. Zowel voor jou als zo'n leven met Jezus Christus een nieuw idee voor je is, maar ook als je al heel wat ervaring hebt met zo'n leven. Check gerust onze blogs, online preken en filmpjes.

We hopen je ook graag te zien! Loop gerust op zondag een van onze locaties binnen om een samenkomst bij te wonen. We bieden je een stevige preek, goede muziek en prettige ontmoeting achteraf. Of meld je aan voor een van de vele activiteiten. Wees welkom!

Je kunt ons hier vinden:

Vanaf juli zijn er weer samenkomsten op alle locaties, klik hier voor meer informatie. Daarnaast kun je diensten nog steeds online bekijken.

Loop gerust voor een zondagse samenkomst bij een van onze locaties naar binnen. Voel je vrij om de samenkomst mee te maken en zo te kijken of Noorderlicht bij jou past. Er staat een welkomst-team voor je klaar om je de weg te wijzen en eventuele vragen te beantwoorden. Zij zijn gewend om nieuwe mensen te ontvangen. Na de samenkomst is er ruimte voor ontmoeting onder het genot van een kop koffie of thee. Dit is een goede gelegenheid om een praatje te maken en je vragen te stellen.

Meer weten? Lees dan verder op deze website wat Noorderlicht jou te bieden heeft.

FAQ

Hieronder lees je antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat voor kleren moet ik aan?
Kom zoals je bent. Draag je graag een Feyenoord shirt, een overall of een joggingbroek? Trek die dan vooral aan. Bij Noorderlicht zijn geen kledingvoorschriften.

Moet ik een Bijbel meenemen?
Nee, dat hoeft niet. Voorafgaand aan de preek leest de dominee een gedeelte uit de Bijbel. Je kunt de tekst meelezen via de beamer. Wil je graag een Bijbel gebruiken? Dan kun je deze lenen in de kerk. Je kunt natuurlijk ook meelezen via een app op je telefoon.

Kost een kerkdienst geld?
Nee, een kerkdienst is gratis. Als je wilt, kun je geld in de collectebox stoppen. Dit geld gaat naar een organisatie die zich inzet voor de wijk, het christelijk geloof of een combinatie van beide.

Mag ik overal gaan zitten in de kerk?
Zeker. Zoek een plekje en maak het je gemakkelijk.

Ik twijfel over het geloof. Mag ik dan wel in de kerk komen?
Probeer het gewoon eens uit.

Ik ben niet vertrouwd met een kerk of geloof, is dat een probleem?
Nee, je bent welkom. We doen ons best om ervoor te zorgen dat nieuwe mensen zich op hun gemak voelen. Dat geldt zowel voor onze samenkomsten als voor onze activiteiten. Als je geen christelijke achtergrond hebt, of als het al een tijd geleden is dat je met iets van een kerk hebt meegedaan, zouden we het juist mooi vinden als je de kerk (toch weer) een kans zou willen geven.

Is er ook een cursus over wat jullie geloven?
Drie keer per jaar vindt de Alpha-cursus plaats. Voor meer informatie kijk op deze website bij Meedoen.

Is Noorderlicht ook voor kinderen?
Baby’s en peuters (0 tot 3 jaar) kunnen tijdens de samenkomst terecht bij de Noordermini’s. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar is er Noorderkids. In de Prinsekerk is er ook een eigen dienst voor de kinderen vanaf 9 jaar. In de Oude Kerk mogen kinderen in de dienst blijven om aan een tafel lekker te knutselen.

Bij welk kerkgenootschap hoort Noorderlicht?
Noorderlicht valt formeel onder de verantwoordelijkheid van ‘Hervormde gemeente van Rotterdam Centrum, Noordrand of Zuid’ wat op haar beurt weer onderdeel is van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). In de praktijk hebben mensen bij Noorderlicht een zeer diverse achtergrond (van protestants tot katholiek, van evangelisch tot reformatorisch, van charismatisch tot geen enkele christelijke achtergrond). Het protestantse karakter van Noorderlicht uit zich in het feit dat we grote waarde toekennen aan de Bijbel. We willen echter nadrukkelijk openstaan voor al het goede wat andere tradities te bieden hebben.

Is Noorderlicht alleen voor jonge mensen?
De startgroep van Noorderlicht waren vooral jonge mensen en ook onze thuisbasis (de Prinsekerk) staat in een stadsdeel waar veel jonge mensen wonen. In de samenkomsten en bij de Noordergroepen komen veel twintigers en dertigers. Dit alles wil niet zeggen dat we er alleen voor jonge mensen zijn. Integendeel, we hopen juist dat uiteindelijk mensen van alle generaties betrokken zullen raken.

Is het een probleem dat ik niet uit Rotterdam kom?
Iedereen is welkom, waar je ook vandaan komt. Onze activiteiten en samenkomsten vinden wel plaats in Rotterdam en we richten ons (bijvoorbeeld in onze externe activiteiten) op bepaalde stadsdelen. Als dit voor jou geen probleem is dan is het voor ons ook geen probleem.