Week van de duurzaamheid: 7 t/m 14 juli

maandag 8 juli 20.00 uur – verdiepingsavond over bijbel, geloof en duurzaamheid

Een avond dat doorpraat over het thema geloof, bijbel en duurzaamheid. Niels de Jong geeft een soort college over dit thema. Daarna is er ruimte voor een Q&A. Zoek je verdieping op dit thema – dan is deze avond een aanrader!


dinsdag 9 juli 20.00 uur – adviesavond over verduurzaming van je huis 

Iemand die je gratis en deskundig advies geeft t.a.v. duurzaamheidsverbeteringen in je huis. Je kunt vanaf 20 uur langskomen en al je vragen stellen (over energiebesparingen, veranderingen in je huis die werkelijk het verschil maken, etc.). Jan-Willem van Gent zit met zijn laptop voor je klaar om je vragen te beantwoorden! Het is geen verplichting, maar mocht je wat cijfers bij je hebben (bv. je energieverbruik, aantal vierkante meters van je huis, etc.) – dan helpt dat.  

woensdag 10 juli 20.00 uur – film/documentaire Before the Flood + nagesprek

De gevolgen van klimaatverandering worden in deze documentaire krachtig in beeld gebracht. De documentaire blijft niet alleen steken in de analyse, maar er wordt ook gekeken wat er aan de problemen gedaan kan worden. Een avond over duurzaamheid voor de visuele mens. En als je wilt, kun je er achteraf nog over doorpraten. 


donderdag 11 juli 19.00 uur – afval prikken + biologisch biertje

Niet er alleen over praten, maar gewoon doen! Dat is de insteek van deze avond. We lopen een rondje door de straten rondom de kerk en zorgen dat het zwerfafval in de vuilniszak beland. Het is ook gewoon leuk, dus naderhand drinken we een biertje. Biologisch natuurlijk!

vrijdag 12 juli 20.00 uur Noorderlicht Cafe over Duurzaam leven

 Het relaxte concept van Noorderlicht Café leent zich ideaal voor een gesprek over het thema. Er zijn wat korte filmpjes als input, maar vooral om het gesprek op gang te helpen. Je steekt er zeker wat van op en leert ook nog eens andere mensen kennen. Welkom!


zaterdag 13 juli 10.00 uur Church Clean Up in Prinsekerk en Oranjekerk

De handen uit de mouwen steken! De kerk opruimen, de tuin van de kerk nalopen, afval scheiden – lekker duurzaam dus. Kun je even twee uurtjes helpen? Welkom. Nog gezellig ook trouwens! 

zondag 7 en 14 juli staat de preek in de Prinsekerk ook in het teken van duurzaamheid