Welkom bij het Noorderlicht City Project – de Waalse Kerk (Centrum)!

Op zoek naar inspirerende en eigentijdse samenkomsten in de avond? En dat op een unieke locatie in het centrum van Rotterdam? Dan moet je bij het Noorderlicht City Project zijn!

De Waalse Kerk in hartje Rotterdam is een unieke locatie – meer en meer omringd door enorme torens, in een altijd bruisend deel van het Rotterdamse Centrum. Een ideale plek voor een ‘event-achtige manier van kerk-zijn’. Nooit helemaal hetzelfde. Veel ruimte voor steengoede muziek. Eigentijdse, inspirerende en vaak persoonlijke verhalen. En altijd gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje mensen te ontmoeten. En open voor iedereen – gelovig of niet gelovig of iets daar tussenin. 

Je zou het Noorderlicht City Project kunnen zien als de proeftuin van Noorderlicht Rotterdam. Daar zoeken we naar manieren om het goede nieuws van het christelijk geloof op eigentijdse, creatieve manier vorm en inhoud te geven. Kom gerust eens langs! 

“Als kerk zijn we gericht op het hier en nu. Maar we weten ons onderweg. Onderweg naar de toekomst van God – dat ook.” 

Niels de Jong, dominee Noorderlicht

De samenkomsten van Noorderlicht City Project worden georganiseerd door een enthousiast team van vrijwilligers. Contact opnemen? Dat kan via rosemarie@noorderlichtrotterdam.nl


Predikant en pionier Niels de Jong

In het kort:

# Geboren in Bergambacht
# Getrouwd met Nelleke
# Vader van Nadia, Jesse, Liv en Maiysa
# Sinds 2012 predikant bij Noorderlicht
# Ontwikkelt kerken in de stad
# Leidt kerkdiensten
# Schrijft inspirerende stukken
# Optimist en Feyenoord-fan

Mijn naam is Niels de Jong, sinds 2012 predikant bij Noorderlicht. Vanaf de start dus betrokken en nog steeds met veel plezier aan de slag bij Noorderlicht. Het kerk-zijn in de stad, het optrekken met mensen, het maken van een relevante preek voor de zondag, het leidinggeven aan een vermenigvuldigende kerk – daar word ik enthousiast van!

Je kunt me tegenkomen als spreker tijdens een zondagse dienst in de Prinsekerk, maar doordeweeks ben ik ook beschikbaar om eens kennis met je te maken. Dus als je ideeën hebt, met vragen rondloopt of gewoon eens met een dominee ergens over wil doorpraten – neem gerust contact op!
Dat geldt natuurlijk ook als je erover denkt om lid te worden bij Noorderlicht.

Je kunt me bereiken via niels@noorderlichtrotterdam.nl


Wil je een samenkomst bezoeken?

Van harte welkom! Er is iedere zondag een dienst om 11:00u in de Prinsekerk (Blijdorp).
De diensten zijn ook online te volgen via het YouTube kanaal.


Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws in Noorderlicht Blijdorp? Meld je dan via deze link aan voor de nieuwsbrief.

Een andere manier om op de hoogte te blijven is via de Noorderlicht Blijdorp kerkapp. Je kunt deze app downloaden van de App Store of Google Playstore. Het App Care-team geeft je vervolgens toegang – zo houden we bij wie er binnenkomt. Deze app is bedoeld voor mensen die ook graag verbonden willen zijn bij Noorderlicht Blijdorp.


Andere locaties

Noorderlicht Rotterdam is ook actief op drie andere locaties. Er is iedere zondag ook een dienst om 11:00u in de Prinsekerk (Blijdorp), om 11:30u in de Oranjekerk (Hillegersberg-Schiebroek) en om 12:00u in de Oude Kerk (Charlois)!


Sfeerimpressie Noorderlicht City Project

Voor het eerst?

Welkom, leuk dat je er bent! Bekijk eens op deze pagina.

Heb je vragen?

Of een opmerking, suggestie of tip?
We horen het graag!

Bekijk ook:

Scroll naar top