Verdiepingsavond 12 juni: ‘Als je geloofsopvoeding niet zo best was’

Als mens heb je allerlei behoeften. Fysieke, relationele, psychische en existentiële behoeften. Je hebt het nodig je veilig te voelen, je hebt praktisch behoefte aan voeding en rust, je wilt leren, groeien, je hebt hoop nodig om het leven te leven of je hebt het nodig erkenning of acceptatie voor jou als persoon te ervaren.

Hoe je in je kindertijd hierin wordt voorzien bepaald hoe je opgroeit tot volwassene. Het kan zijn dat je in een geloofscontext bent opgegroeid waarbij er weinig oog was voor jouw behoeften waardoor je eigen identiteitsontwikkeling weinig ruimte heeft gekregen. Hierdoor weet je in je volwassen leven van nu soms moeilijk wat je wilt, voel je je snel schuldig, denk je snel het slechte van een ander en de wereld om je heen, is fouten maken een enorme ramp of voel je je angstig in bijvoorbeeld de kerk. Het kan zijn dat dit te maken heeft met je religieuze opvoeding.

Als je dit verder wilt ontdekken voor jezelf en wilt doorpraten met anderen die dit misschien ook herkennen, meld je dan aan voor de verdiepingsavond op 12 juni 2023 met als thema ‘als je geloofsopvoeding niet zo best was’. De avond wordt geleid door Evelien en Alinda. Welkom op 12 juni 20:00 uur in de Prinsekerk.

Auteur

Rosemarie Konijnenburg

Scroll naar boven