Rotterdam Bidt

Rotterdam Bidt

In de aanloop naar Pinksteren gaan we 10 dagen lang samen bidden, voor Gods Koninkrijk, voor Rotterdam, voor mensen die door corona zijn getroffen, voor mensen om wie we geven. Doe je mee? Schrijf je dan hier in voor de online gebedsruimte. Vervolgens kun je de gebedsruimte vinden door hier te klikken.

Hemelvaart en Pinksteren
Donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag. We staan dan stil bij de opname van Jezus in de hemel, nadat hij een tijd op aarde was geweest na zijn opstanding uit de dood. In Handelingen kun je lezen hoe zijn 11 overgebleven leerlingen reageren als Jezus net uit hun midden is weggegaan de hemel in: 
>”Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed, samen met de vrouwen en met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broers.” (Handelingen 1:14) 

Allemaal verschillende mensen die zich verbonden voelden met Jezus kwamen samen om te bidden. En dat deden ze eensgezind en vol vuur.

Open einde
Het resultaat was verbluffend: een paar dagen later, toen ze weer met z’n allen samen waren kwam op spectaculaire wijze de Heilige Geest in hun midden. We vieren het met Pinksteren.

Het is het begin van een meeslepend verhaal waarover je in Handelingen kunt lezen. Een verhaal met een open einde, want het gaat nog steeds door…

De afgelopen eeuwen waren er een aantal grote hoogtepunten. Momenten in de geschiedenis waarin God in het bijzonder van zich liet horen. En altijd werden die vooraf gegaan door eensgezind en vurig gebed. 

Opleving
Het zou zomaar kunnen dat we nu weer op zo’n punt in de geschiedenis staan. Er zijn steeds meer tekenen van een 24-7 Prayer. In deze corona-tijd misschien nog wel meer dan ooit. Daar sluiten we ons graag bij aan!

Online gebedsruimte
Daarom organiseren we van Hemelvaart t/m Pinksteren een gebedsactie, waarin we 10 dagen lang, 24 uur per dag een online gebedsruimte openen. Zo kunnen we ondanks de gedwongen fysieke afstand tóch samen komen in gebed. We hopen dat veel mensen van verschillende kerken zich aansluiten. Daarom hebben we het “Rotterdam Bidt” genoemd. Je bent dan ook van harte welkom om iedereen uit Rotterdam en omstreken die weleens bidt uit te nodigen om mee te doen! 

Meedoen
Wil je meedoen? Je kunt je hier inschrijven. 
Als je je inschrijft krijg je toegang tot een virtuele gebedsruimte, met allerlei inspirerende vormen van bidden én de mogelijkheid om je gebeden te delen met anderen. Het belooft een bijzondere 10-daagse te worden!

Je komt in de gebedsruimte door hier te klikken. Zoals je ziet zijn er allemaal verschillende ’tafels’ met verschillende onderwerpen om voor te bidden, muziek om naar te luisteren, etc. Mocht je moeite hebben je weg te vinden in de online gebedsruimte, dan kun je hier de losse documenten met gebedspunten e.d. vinden.

Agenda
Er zijn een paar momenten waar we met z’n allen samen bidden via Zoom (de links volgen nog):
Do 21 mei 20-21 uur: Opening van de ruimte via deze Zoom-link
Zo 24 mei 10-11 uur: Moment om samen te bidden via deze Zoom-link
Di 26 mei 20-21 uur: Moment om samen te bidden via deze Zoom-link
Do 28 mei 20-21:30 uur: Verdiepingsavond met Denise Kluit en Jonathan Westerkamp van 24-7 Prayer via deze Zoom-link
Zo 31 mei 20-21 uur: Sluiting van de ruimte via deze Zoom-link

Meer weten? Of wil je iets delen?
Stuur een mailtje naar gebed@noorderlichtrotterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top