Verdieping bij Noorderlicht

Kringen

Binnen Noorderlicht bestaat alle ruimte om verdieping te zoeken. Er zijn al allerlei bestaande kringen en telkens starten er weer nieuwe kringen. De meeste kringen bestaan uit ca. 8 mensen die dan 1 x per 2 weken samenkomen om een boek of bijbelboek te bespreken. Vaak is de looptijd van een kring in eerste instantie zo’n 8 avonden. Sommige kringen zijn permanente kringen geworden en blijven bij elkaar komen.
Heb je interesse in een kring? Laat het dan weten via info@noorderlichtrotterdam.nl. Wij nemen dan vanzelf contact met je op. In overleg is er altijd wel een bestaande of een nieuwe kring te vinden, die bij je zou kunnen passen.

Thema-bijeenkomsten

Regelmatig organiseert Noorderlicht eenmalige thema-avonden georganiseerd. Het doel van zo’n is avond is het zoeken van verdieping ten aanzien van een bepaald onderwerp. Deze avonden kunnen los gevolgd worden en iedereen is welkom om zo’n avond bij te wonen. Houdt hiervoor onze agenda in de gaten.

Doop & Belijdenistraject

Bij Noorderlicht vinden we het belangrijk dat mensen een stap kunnen zetten in toewijding. Doop en belijdenis zijn daarvoor twee mogelijkheden, waarmee iemand publiekelijk aangeeft te geloven en in het spoor van Jezus te willen gaan. Als iemand als kind al is gedoopt, dan doet hij/zij belijdenis. Als iemand nog niet als kind is gedoopt, dan bestaat de mogelijkheid om gedoopt te worden.

Doop en belijdenis kunnen belangrijke markeringsmomenten zijn in het leven van mensen. Daarom willen we mensen daarop ook goed voorbereiden. Dat gebeurt door middel van een cursus van 6-8 avonden in de weken voorafgaand aan de doop en belijdenisdienst. Dit doop- en belijdenistraject vindt twee keer per jaar plaats en wordt geleid door de predikant van Noorderlicht – Niels de Jong. Als je interesse hebt in dit traject, kun je hem mailen (niels@noorderlichtrotterdam.nl).

Bij Noorderlicht kunnen leden van de gemeente ook hun kind laten dopen of opdragen. We kiezen er bewust voor om beide mogelijkheden aan te bieden. Ouders mogen kiezen voor de kinderdoop, maar als zij de keuze maken voor opdragen (dat is: een zegen vragen voor hun kind) dan willen we daaraan graag gehoor geven.