Samenkomsten

Kom eens langs in onze samenkomst. Je bent van harte welkom!

Samenkomsten

De samenkomsten van Noorderlicht worden gehouden op de twee locaties: de Prinsekerk (Blijdorp) en de Oranjekerk (Kleiwegkwartier-Hillegersberg)

Prinsekerk (ingang: Schepenstraat 69): dit kerkgebouw ligt in de wijk Blijdorp, in het stadsdeel Rotterdam-Noord. Vanaf de achterzijde van het Centraal Station is het 500 meter lopen. De dienst begint om 11 uur.

Tijdens de samenkomsten wordt gezongen onder begeleiding van een bescheiden band, is er ruimte voor gebed en wordt gepreekt. Daarnaast worden er regelmatig aansprekende filmpjes getoond. Een samenkomst duurt ongeveer 70 minuten (van 11.00 tot 12.10) en er komen ca. 400 mensen. Je zult volop twintigers en dertigers tegenkomen, maar andere leeftijden komen er ook steeds meer.

Voor kinderen van 0-3 jaar is er oppas in lokaal 2. Vanaf 10.45 uur kunnen kleine kinderen daar gebracht worden. De kinderen vanaf 4 jaar maken het begin van de dienst mee. Na ca. 10 minuten is er voor de kinderen van 4 – 8 jaar een kinderdienst en voor de kinderen van 9 – 13 jaar een tienerdienst (behalve de eerste zondag van de maand – dan blijft deze leeftijd in de kerkdienst).

Er zijn altijd gasten in de dienst en er zijn ook altijd mensen zonder kerkelijke achtergrond. Na de samenkomst is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kop koffie of thee. Bijvoorbeeld om nieuwe mensen te leren kennen, na te praten over de dienst, of voor je laten bidden.

De vaste voorganger is Niels de Jong (predikant bij Noorderlicht), maar met enige regelmaat gaan er ook gastvoorgangers voor. Elders op deze site zijn ook enkele preken van Niels de Jong te beluisteren.

Oranjekerk (Rozenlaan 20): dit kerkgebouw ligt in de wijk Kleiwegkwartier (in het stadsdeel Hillegersberg – net boven de A20). De dienst begint om 11:30 uur.

Op deze locatie zijn we in september 2018 begonnen met diensten. In de knusse kerk komen ongeveer 80 mensen. De opzet van de diensten is hetzelfde als in de Prinsekerk. Niels de Jong is de vaste voorganger en er is kinderoppas (0-3 jaar) en kinderdienst (4-13 jaar) aanwezig. Na de dienst is er koffie/thee en de mogelijkheid om voor je te laten bidden.

Kortom: wees welkom om eens een samenkomst van Noorderlicht te bezoeken!