Samenkomsten

Kom eens langs in onze samenkomst. Je bent van harte welkom!

Samenkomsten

De samenkomsten van Noorderlicht worden gehouden in de Prinsekerk (ingang: Schepenstraat 69). Dit kerkgebouw ligt in de wijk Blijdorp, in het stadsdeel Rotterdam-Noord. Vanaf de achterzijde van het Centraal Station is het 500 meter lopen.

Tijdens de samenkomsten wordt gezongen onder begeleiding van een bescheiden band, is er ruimte voor gebed en wordt gepreekt. Daarnaast worden vaak aansprekende filmpjes getoond. Een samenkomst duurt ongeveer 70 minuten (van 11.30 tot 12.40) en er komen ca. 250 mensen. Je zult volop twintigers en dertigers tegenkomen, maar andere leeftijden komen er ook steeds meer. Voor kinderen van 0-3 jaar is er creche en voor de kinderen van 4 – 12 is er een aparte kinderdienst (zij maken de eerste 10 minuten van de dienst nog mee en gaan daarna naar hun eigen ruimte). Er zijn altijd gasten in de dienst en er zijn ook altijd mensen zonder kerkelijke achtergrond. Na de samenkomst is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kop koffie of thee. Bijvoorbeeld om nieuwe mensen te leren kennen, na te praten over de dienst, of voor je laten bidden.

De vaste voorganger is Niels de Jong (predikant bij Noorderlicht), maar met enige regelmaat gaan er ook gastvoorgangers voor. Meer informatie over Niels de Jong kun je ook vinden op www.uitonverwachtehoek.nl.

Kortom: wees welkom om eens een samenkomst van Noorderlicht te bezoeken!