Ontdek de Noordergroepen

Een Noordergroep bestaat uit ongeveer 15 – 30 personen. Op die manier raak je niet ondergesneeuwd in de grotere groep mensen die betrokken is bij Noorderlicht Rotterdam. Elke Noordergroep heeft zijn eigen doel of doelgroep en daardoor ook zijn eigensoortige activiteiten. Onze Noordergroepen zijn altijd op zoek naar nieuwe vrienden, betrokkenen of gasten en verwelkomen die dan ook van harte! Binnen iedere Noordergroep is aandacht voor drie zaken: voor geloofsopbouw, het sociale aspect en ook het ‘missionaire’ aspect. Met dat laatste bedoelen we dat iedere Noordergroep ook een missie heeft – een bepaalde manier om naar buiten te treden en steeds weer op zoek om nieuwe mensen te betrekken bij haar groep. Je bent altijd welkom om een keer vrijblijvend te komen kijken bij één van deze Noordergroepen. Stuur een berichtje naar info@noorderlichtrotterdam.nl meer informatie, of als je wil meedoen met een noordergroep. We zijn ook altijd op zoek naar mensen die actief mee willen denken over de invulling één van de huidige of nieuwe Noordergroepen.

Op dit moment zijn de volgende Noordergroepen actief: ‘Stilte&bezinning’, ‘Noordermarkt’ en ‘Noorderlicht DOET’.

Stiltemoment

2012-09-02 IZB_Noorderlicht - © Sjaak Boot Fotografie - 2012 - D800 - 04507Iedere woensdagavond is er tussen 21:00 en 21:30 een ‘stiltemoment’. Tijdens dit half uurtje leest iemand een stukje uit de bijbel, is er pianomuziek en wordt een kort gebed uitgesproken voor de wereld om ons heen. Of je nu gelovig bent of niet (of dat nog niet zo weet), iedereen is welkom bij dit wekelijkse stille moment in de kerkzaal van de Prinsekerk – een zaal die zich uitstekend leent voor zo’n ‘bezinningsmoment voor jezelf’.

Zeker in een gejaagde wereld is het heel gezond om even tot rust te komen. Er is ook alle ruimte om anoniem het stiltemoment bij te wonen, of slechts incidenteel te komen. Wees welkom om eens binnen te lopen!

Noorderlicht DOET

noorderlicht-doetNoorderlicht DOET is een maandelijkse klusdag waarbij we mensen uit de wijk praktische hulp bieden. De projecten organiseren we in samenwerking met Stichting Present Rotterdam (zie www.stichtingpresent.nl/rotterdam). Zo hebben wij bijvoorbeeld de woonkamer van een tienermoeder opgeknapt, en hebben wij een barbecue verzorgd in een buurthuis waar vooral mensen met een psychiatrisch ziektebeeld komen.

Noorderlicht DOET staat open voor iedereen, al dan niet betrokken bij Noorderlicht. De projecten zijn in principe altijd op de laatste zaterdag van de maand. Als je benaderd wilt worden voor een project van Noorderlicht DOET, dan kun je je aanmelden via info@noorderlichtrotterdam.nl. Wij zoeken dan een project dat bij jou past, zowel bij je agenda als bij je interesse.