Ontdek onze activiteiten

Er zijn allerlei activiteiten en groepen binnen Noorderlicht. We vinden het namelijk belangrijk dat er volop gelegenheden zijn om andere mensen te ontmoeten. Ook omdat er steeds weer nieuwe mensen betrokken raken bij Noorderlicht zetten we erg op in dat mensen genoeg gelegenheden hebben om ergens bij aan te haken.

Er zijn meer structurele activiteiten (zie hieronder), als ook meer incidentele activiteiten zoals een mannenavond, vrouwenactiviteit, een Noorderlichtbbq, een ledendag, etc.

Naast meer incidentele activiteiten zijn er ook groepen actief (ook wel Noordergroepen genoemd). Een Noordergroep bestaat uit ongeveer 15 – 30 personen en heeft een eigen doel of doelgroep en daardoor ook zijn eigensoortige activiteiten.

We stimuleren ook dat mensen zelf met ideeen en initiatieven komen om tot leuke, mooie, zinnige of verdiepende activiteiten te komen.

Iedere woensdagavond is er tussen 21:00 en 21:30 een ‘stiltemoment’. Tijdens dit half uurtje leest iemand een stukje uit de bijbel, is er pianomuziek en wordt een kort gebed uitgesproken voor de wereld om ons heen. Of je nu gelovig bent of niet (of dat nog niet zo weet), iedereen is welkom bij dit wekelijkse stille moment in de kerkzaal van de Prinsekerk – een zaal die zich uitstekend leent voor zo’n ‘bezinningsmoment voor jezelf’.

Zeker in een gejaagde wereld is het heel gezond om even tot rust te komen. Er is ook alle ruimte om anoniem het stiltemoment bij te wonen, of slechts incidenteel te komen. Wees welkom om eens binnen te lopen!