Ontdek onze activiteiten

Er zijn allerlei activiteiten en groepen binnen Noorderlicht. We vinden het namelijk belangrijk dat er volop gelegenheden zijn om andere mensen te ontmoeten. Ook omdat er steeds weer nieuwe mensen betrokken raken bij Noorderlicht zetten we erg op in dat mensen genoeg gelegenheden hebben om ergens bij aan te haken.

Er zijn meer structurele activiteiten (zie hieronder), als ook meer incidentele activiteiten zoals een mannenavond, vrouwenactiviteit, een Noorderlichtbbq, een ledendag, etc.

Naast meer incidentele activiteiten zijn er ook groepen actief (ook wel Noordergroepen genoemd). Een Noordergroep bestaat uit ongeveer 15 – 30 personen en heeft een eigen doel of doelgroep en daardoor ook zijn eigensoortige activiteiten.

We stimuleren ook dat mensen zelf met ideeen en initiatieven komen om tot leuke, mooie, zinnige of verdiepende activiteiten te komen.

Stiltemoment

Iedere woensdagavond is er tussen 21:00 en 21:30 een ‘stiltemoment’. Tijdens dit half uurtje leest iemand een stukje uit de bijbel, is er pianomuziek en wordt een kort gebed uitgesproken voor de wereld om ons heen. Of je nu gelovig bent of niet (of dat nog niet zo weet), iedereen is welkom bij dit wekelijkse stille moment in de kerkzaal van de Prinsekerk – een zaal die zich uitstekend leent voor zo’n ‘bezinningsmoment voor jezelf’.

Zeker in een gejaagde wereld is het heel gezond om even tot rust te komen. Er is ook alle ruimte om anoniem het stiltemoment bij te wonen, of slechts incidenteel te komen. Wees welkom om eens binnen te lopen!

Noorderlicht Sport

Vind je het leuk om lekker in beweging te zijn? Dan is dit iets voor jou: Noorderlicht sport! Elke donderdag willen we met een groepje gaan hardlopen/bootcampen. Om 20:00 verzamelen we bij de Prinsekerk (Schepenstraat 69). Vanaf de Prinsekerk gaan we ±45-60 min lekker sportief aan de slag met elkaar. Neem gerust mensen mee (al dan niet betrokken bij Noorderlicht). Elke avond zijn er ca. 15 mensen die meedoen.

Mocht je nou ervaring hebben met bootcampen of hardlopen en vind je het leuk om een les te verzorgen, laat het ons weten!

Ben je enthousiast geworden, kom gewoon een keer langs om 20.00 uur bij de Prinsekerk. Wil je iets meer info: mail dan even naar info@noorderlichtrotterdam.nl.

Het motto is: ‘We start as a group of people, we finish as a group of friends’

Noorderlicht DOET

Noorderlicht DOET is een maandelijkse klusdag waarbij we mensen uit de wijk praktische hulp bieden. De projecten organiseren we in samenwerking met Stichting Present Rotterdam (zie www.stichtingpresent.nl/rotterdam). Zo hebben wij bijvoorbeeld de woonkamer van een tienermoeder opgeknapt, en hebben wij een barbecue verzorgd in een buurthuis waar vooral mensen met een psychiatrisch ziektebeeld komen.

Noorderlicht DOET staat open voor iedereen, al dan niet betrokken bij Noorderlicht. De projecten zijn in principe altijd op de laatste zaterdag van de maand. Als je benaderd wilt worden voor een project van Noorderlicht DOET, dan kun je je aanmelden via info@noorderlichtrotterdam.nl. Wij zoeken dan een project dat bij jou past, zowel bij je agenda als bij je interesse.

Noorderlicht ontmoet

Op een vrijdagavond elkaar ontmoeten in een leuk cafe ergens in Rotterdam Noord. Dat is het idee van Noorderlicht Ontmoet.

Er zit nog niet een vast ritme in deze borrelavonden. Dus hou Facebook in de gaten!