Ben jij op zoek naar God? Dan is de Alpha-cursus wel wat voor jou! Meer informatie vind je hier.

Alpha-cursus

Wat is de Alpha-cursus?
De Alpha-cursus is een introductie op het christelijk geloof. In tien avonden wordt de basis van het christelijk geloof besproken. De eerste avond kan je benutten om vrijblijvend te kijken of de cursus wat voor je is. Tijdens de cursus komen vragen aan de orde als: Wat is de zin van het leven? Wat heeft Jezus met ons leven te maken? Hoe zit de Bijbel in elkaar?, etc. De Alpha-cursus geeft op laagdrempelige en informele wijze antwoorden op de meest gestelde vragen over het geloof. Wij organiseren de Alpha-cursus met de beide locaties van Noorderlicht (Prinsekerk en Oranjekerk) in samenwerking met een andere kerk uit Rotterdam-Noord – De Samaritaan.

Voor wie is de Alpha-cursus?
De Alpha-cursus is voor iedereen. Er wordt geen voorkennis vereist. Iedereen mag vrijblijvend aan deze cursus beginnen. In de praktijk zijn er mensen die weinig tot geen kennis over het christelijk geloof hebben, en ook mensen die weer eens opnieuw bij het begin willen beginnen (bijv. omdat ze wel christelijk zijn opgevoed, maar er daarna niet zoveel meer mee hebben gedaan).

Hoe ziet een Alpha-avond eruit?
Vanaf de tweede avond beginnen we met een maaltijd. Deze begint om 19.00 uur en wordt verzorgd door leden van Noorderlicht. Om 20.00 uur begint de cursus met een inleiding over het onderwerp dat die avond centraal staat. Na de inleiding gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Leren, luisteren en uitwisselen zijn daarbij kernwoorden. De maaltijden zijn overigens geen verplichting; je kunt ook om 20.00 uur aanhaken.

Wat kost de Alpha-cursus?
Deelname aan de cursus is gratis; wij verzorgen de begeleiding en het cursusmateriaal. Voor de maaltijd vragen we een vergoeding van €2,50.

Welke onderwerpen worden behandeld?
Aan de hand van een werkboek en de bijbel (aanwezig op de cursus) zullen we o.a. de volgende onderwerpen bespreken:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Waarom stierf Jezus?
  • Hoe kun je geloven?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God ons?
  • Wie is de Heilige Geest?
  • Hoe kan ik het kwade weerstaan?
  • Hoe zit het met de kerk?

Wanneer is de Alpha-cursus?
De Alpha-cursus vindt meestal twee keer per jaar plaats. De eerstvolgende keer begint eind februari 2020, waarschijnlijk op een maandag- of dinsdagavond om 20.00 uur (locatie: Opstandingskerk, Lisplein 1).

Voor meer informatie, of om je op te geven als deelnemer, kun je contact opnemen via alpha@noorderlichtrotterdam.nl. Graag tot ziens!