Welkom bij de Oude Kerk (Charlois)!

Op zoek naar een eigentijdse, levendige kerk in Rotterdam Zuid? Bezoek eens een dienst van Noorderlicht Charlois in de Oude Kerk. De Oude Kerk is als thuisbasis de plek voor samenkomsten en allerlei andere activiteiten. Dit kerkgebouw staat in stadsdeel Charlois.

Hoe blij we ook zijn met ons mooie kerkgebouw – een kerk valt niet samen met haar gebouw. Noorderlicht bestaat daarom vooral uit mensen. Heel verschillende mensen. Mensen met verschillende achtergronden. Lang of kort met het geloof bezig. Overtuigd of meer zoekend. Rotterdammers van geboorte of juist import. Doeners, denkers, dromers. Jong en oud. Hoe verschillend ook, deze mensen hebben toch iets met elkaar gemeen. En dat is: het geloof in God (al is dat soms een wankel of zoekend geloof). En ze zoeken naar hoe een leven met Jezus er vandaag de dag uitziet. Geloven anno nu – zoals onze slogan dat zegt.

Met al die verschillende mensen zijn we kerk. We hopen van elkaar te leren en elkaar te kunnen bemoedigen. Samen sta je ook sterker dan alleen. Daarom proberen we in de kerk naar elkaar om te zien. En samen kunnen we zoveel meer dan alleen. Daarom hopen we als kerk van betekenis te zijn in onze mooie stad Rotterdam (met name in Rotterdam-Zuid).

Na de dienst is er altijd tijd voor soep en ontmoeting. Een waardevol moment als onderdeel van de dienst.” 

Corine Zonnenberg, pionier-voorganger Noorderlicht Charlois.

Als kerk zijn we gericht op het hier en nu. Maar we weten ons onderweg. Onderweg naar de toekomst van God – dat ook. Want we geloven dat het ergens heen gaat, dat het beter gaat worden. Goddank! Met die hoop willen we in deze stad staan. Zoekend naar waar we hoop kunnen verspreiden. Praktische hulp bieden waar dat gewenst is. Biddend voor de mensen van deze stad – zeker ook voor de meest kwetsbaren. Uitnodigend – wie ook maar wil, mag meedoen. Daarom hopen we als kerk van betekenis te zijn in het mooie Rotterdam Zuid.

Noorderlicht Charlois is een kleinschalige gemeente. Het is makkelijk om mensen te leren kennen en aan te haken bij activiteiten. Elke zondag eten we met elkaar soep en brood na de dienst. Een mooi moment om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.


Predikant en pionier Corine Zonnenberg

In het kort:

# Woont in Charlois
# Getrouwd met Maurice
# Moeder van Levi, Sem en Micha
# Sinds 2022 predikant bij Noorderlicht

Mijn naam is Corine Zonnenberg, sinds 2022 predikant bij Noorderlicht. Ik loop wat langer mee, maar sinds 2022 ben ik verbonden als predikant bij Noorderlicht Charlois. Een plek waar we kerk proberen te zijn in de stad door op te trekken met mensen, samen het leven te delen en daarin te zoeken wat God betekent.

Je kunt me tegenkomen als spreker tijdens een zondagse dienst in de Oude Kerk, maar doordeweeks ben ik ook beschikbaar om eens kennis met je te maken of met je door te praten over je vragen of Ideeën. Kom gerust eens langs in de dienst en eet daarna gezellig soep mee. Of neem eens contact op met me.

Dat geldt natuurlijk ook als je erover denkt om lid te worden bij Noorderlicht.

Je kunt me bereiken via corine@noorderlichtrotterdam.nl


Wil je een samenkomst bezoeken?

Van harte welkom! Er is iedere zondag een dienst om 12:00u in de Oude Kerk (Charlois).
De diensten zijn ook online te volgen via het YouTube kanaal.


Noorderlicht Charlois bootcamp 

Naast de diensten op zondag kun je ook aanhaken bij de Noorderlicht bootcamp. Iedere woensdagavond om 20.00 wordt er een gratis bootcamp gegeven door een ervaren bootcamp-instructeur. Een uurtje lekker sporten en ondertussen ook optrekken met andere mensen uit de wijk en gemeente. Wil je meedoen? Kom om 20.00 naar de Oude Kerk of stuur even mailtje. 


Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws in Noorderlicht Charlois? Meld je dan via deze link aan voor de nieuwsbrief.


Andere locaties

Noorderlicht Rotterdam is ook actief op twee andere locaties. Er is iedere zondag ook een dienst om 11:00u in de Prinsekerk (Blijdorp) en om 11:30u in de Oranjekerk (Hillegersberg-Schiebroek).


Samenwerking met partners

Als Noorderlicht-Blijdorp staan we niet op onszelf. Binnen het verband van de Protestantse Kerk in Nederland zijn we vooral gelinkt aan protestantse kerken in Rotterdam Centrum (zoals De Samaritaan, de Pauluskerk, de Laurenskerk). We hebben een bijzondere samenwerking met Goud van Noord en Goud op zondag. Maar we werken bijvoorbeeld ook graag samen met andere kerken in de wijk (bijvoorbeeld via de jaarlijkse kerstwandeling). Verder is een mooie partner Stadsklooster Rotterdam die we maar al te graag gebruik zien maken van ‘ons’ kerkgebouw. Ook werken we vaak samen met St. Present Rotterdam, 24-prayer Rotterdam, Lux Den Haag en Alpha Nederland. Samen bereiken we natuurlijk veel meer dan op onszelf!


Sfeerimpressie Oude Kerk

Voor het eerst?

Welkom, leuk dat je er bent! Bekijk eens op deze pagina.

Heb je vragen?

Of een opmerking, suggestie of tip?
We horen het graag!

Bekijk ook:

Scroll to Top