Welkom bij de Oranjekerk!

Op zoek naar een eigentijdse, levendige kerk noordelijk van de A20? Bezoek eens een dienst van Noorderlicht in de Oranjekerk. De Oranjekerk is als thuisbasis de plek voor samenkomsten en allerlei andere activiteiten. Dit kerkgebouw staat in het Kleiwegkwartier, onderdeel van het stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek.

Als je door het Kleiwegkwartier fietst kun je hem niet missen: de Oranjekerk. Hoe blij we ook zijn met ons mooie kerkgebouw – een kerk valt niet samen met haar gebouw. Noorderlicht bestaat daarom vooral uit mensen. Heel verschillende mensen. Mensen met verschillende achtergronden. Lang of kort met het geloof bezig. Overtuigd of meer zoekend. Rotterdammers van geboorte of juist import. Doeners, denkers, dromers. Jong en oud. Hoe verschillend ook, deze mensen hebben toch iets met elkaar gemeen. En dat is: het geloof in God (al is dat soms een wankel of zoekend geloof). En ze zoeken naar hoe een leven met Jezus er vandaag de dag uitziet. Geloven anno nu – zoals onze slogan dat zegt.

Met al die verschillende mensen zijn we kerk. We hopen van elkaar te leren en elkaar te kunnen bemoedigen. Samen sta je ook sterker dan alleen. Daarom proberen we in de kerk naar elkaar om te zien. En samen kunnen we zoveel meer dan alleen. Daarom hopen we als kerk van betekenis te zijn in onze mooie stad Rotterdam (met name in Rotterdam-Hillegersberg-Schiebroek).

Noorderlicht-Oranjekerk is een kleinschalige gemeenschap, waar het makkelijk is om mensen te leren kennen en zelf gekend te worden. Dit jaar besteden we er in het bijzonder aandacht aan, met ons jaarthema “Ken je mij?”. Dat geldt trouwens ook voor kinderen: wij hebben een flinke groep kinderen, waar we op allerlei manieren aandacht aan besteden.

“Ons jaarthema is “Welkom thuis”. Ik hoop dat we allemaal thuis mogen komen bij Noorderlicht-Oranjekerk. Thuis komen bij elkaar, en bovenal bij God.” 

Jurek Woller, pionier-voorganger Noorderlicht-Oranjekerk

Als kerk zijn we gericht op het hier en nu. Maar we weten ons onderweg. Onderweg naar de toekomst van God – dat ook. Want we geloven dat het ergens heen gaat, dat het beter gaat worden. Goddank! Met die hoop willen we in deze stad staan. Zoekend naar waar we hoop kunnen verspreiden. Praktische hulp bieden waar dat gewenst is. Biddend voor de mensen van deze stad – zeker ook voor de meest kwetsbaren. Uitnodigend – wie ook maar wil, mag meedoen.

Ben je benieuwd wie je zoal kunt ontmoeten in de Oranjekerk? In ‘Het gezicht van Noorderlicht’ kun je een aantal leden/betrokkenen beter leren kennen, zoals Christy, Hans, John, Len en Lisanne.


Voorganger en pionier Jurek Woller

In het kort:

# Geboren in Dokkum
# Getrouwd met Aafke
# Vader van Philip en Nathan
# Loopt graag hard in het Kralingse Bos
# Houdt van eten (zowel koken als opeten)
# Sinds 2019 voorganger bij Noorderlicht

Mijn naam is Jurek Woller, ik ben pionier-voorganger van Noorderlicht in de Oranjekerk. Sinds 2014 bij Noorderlicht betrokken. Na 10 jaar bij Unilever te hebben gewerkt, ben ik sinds de zomer van 2019 in dienst bij Noorderlicht. Een hele mooie stap! Ik studeer nu ook Theologie, de master Gemeentepredikant aan de PThU..

Je zult me op zondag regelmatig een dienst zien leiden, maar ik ben doordeweeks ook beschikbaar om eens kennis te maken of over iets door te praten. Daarnaast doe ik van alles achter de schermen, als onderdeel van diverse teams binnen Noorderlicht, de contacten met allerlei organisaties, en van alles rond Alpha.

Ik geniet altijd in het bijzonder van gesprekken met mensen die niet-gelovig, net-gelovig of zoekend zijn. Misschien heeft dat ook te maken met mijn eigen achtergrond. Ik ben niet-christelijk opgevoed, en heb het grootste deel van mijn leven (vrij tevreden) geleefd zonder iets met God/Jezus te maken te hebben. Na een turbulente periode in mijn leven – zo’n 10 jaar geleden – is dat veranderd en ben ik uiteindelijk in de kerk terecht gekomen. Dat heeft me veel goed gedaan. Ik ben dan ook erg blij dat ik nu een groot deel van mijn tijd en energie mag besteden aan die wonderlijke club mensen die we ‘kerk’ noemen, en waar God op allerlei verrassende manieren aan het werk lijkt.

Heb je een idee of een vraag? Of wil je kennis maken? Laat het me weten! Je kunt me bereiken via jurek@noorderlichtrotterdam.nl


Wil je een samenkomst bezoeken?

Van harte welkom! Er is iedere zondag een dienst om 11:30u (LET OP: van 21 juli t/m 11 augustus om 10:45u, tijdens een gezamenlijke dienst met de wijkgemeente Oranjekerk) in de Oranjekerk (Hilligerberg-Schiebroek).
De diensten zijn ook online te volgen via het YouTube kanaal.


Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws in Noorderlicht Oranjekerk? Meld je dan via deze link aan voor de nieuwsbrief.

Heb je een vraag, dan kun je ook mailen naar oranjekerk@noorderlichtrotterdam.nl


Andere locaties

Noorderlicht Rotterdam is ook actief op drie andere locaties. Er is iedere zondag ook een dienst om 11:00u in de Prinsekerk (Blijdorp) en de Windwijzer (Vlaardingen) en om 12:00u in de Oude Kerk (Charlois)!


Samenwerking met partners

Als Noorderlicht-Oranjekerk staan we niet op onszelf. Binnen het verband van de Protestantse Kerk in Nederland zijn we vooral gelinkt aan protestantse kerken in Rotterdam Noordrand (zoals de wijkgemeente Oranjekerk, de Hillegondakerk en de Goede Herderkerk) en ook met de missionaire NGK gemeente Hill . Daarnaast werken we met diverse christenen samen voor SchieMove, een sport- en spelproject voor kwetsbare kinderen in Schiebroek-Zuid. Ook werken we vaak samen met St. Present Rotterdam, 24-prayer Rotterdam, Lux Den Haag, Alpha Nederland en uiteraard alle andere Noorderlicht-locaties. Samen bereiken we natuurlijk veel meer dan op onszelf!


Sfeerimpressie Oranjekerk

Voor het eerst?

Welkom, leuk dat je er bent! Bekijk eens op deze pagina.

Heb je vragen?

Of een opmerking, suggestie of tip?
We horen het graag!

Bekijk ook:

Scroll naar boven