Welkom bij de Prinsekerk (Blijdorp)!

Op zoek naar een eigentijdse, levendige kerk in Rotterdam Noord? Bezoek eens een dienst van Noorderlicht Blijdorp in de Prinsekerk. De Prinsekerk is als thuisbasis de plek voor samenkomsten en allerlei andere activiteiten. Dit kerkgebouw staat in Blijdorp, vlak bij Rotterdam CS.

Hoe blij we ook zijn met ons mooie kerkgebouw – een kerk valt niet samen met haar gebouw. Noorderlicht bestaat daarom vooral uit mensen. Heel verschillende mensen. Mensen met verschillende achtergronden. Lang of kort met het geloof bezig. Overtuigd of meer zoekend. Rotterdammers van geboorte of juist import. Doeners, denkers, dromers. Jong en oud. Hoe verschillend ook, deze mensen hebben toch iets met elkaar gemeen. En dat is: het geloof in God (al is dat soms een wankel of zoekend geloof). En ze zoeken naar hoe een leven met Jezus er vandaag de dag uitziet. Geloven anno nu – zoals onze slogan dat zegt.

Met al die verschillende mensen zijn we kerk. We hopen van elkaar te leren en elkaar te kunnen bemoedigen. Samen sta je ook sterker dan alleen. Daarom proberen we in de kerk naar elkaar om te zien. En samen kunnen we zoveel meer dan alleen. Daarom hopen we als kerk van betekenis te zijn in onze mooie stad Rotterdam (met name in Rotterdam-Noord).

“Als kerk zijn we gericht op het hier en nu. Maar we weten ons onderweg. Onderweg naar de toekomst van God – dat ook.” 

Niels de Jong, dominee Noorderlicht

Als kerk zijn we gericht op het hier en nu. Maar we weten ons onderweg. Onderweg naar de toekomst van God – dat ook. Want we geloven dat het ergens heen gaat, dat het beter gaat worden. Goddank! Met die hoop willen we in deze stad staan. Zoekend naar waar we hoop kunnen verspreiden. Praktische hulp bieden waar dat gewenst is. Biddend voor de mensen van deze stad – zeker ook voor de meest kwetsbaren. Uitnodigend – wie ook maar wil, mag meedoen.


Predikant en pionier Niels de Jong

In het kort:

# Geboren in Bergambacht
# Getrouwd met Nelleke
# Vader van Nadia, Jesse, Liv en Maiysa
# Sinds 2012 predikant bij Noorderlicht
# Ontwikkelt kerken in de stad
# Leidt kerkdiensten
# Schrijft inspirerende stukken
# Optimist en Feyenoord-fan

Mijn naam is Niels de Jong, sinds 2012 predikant bij Noorderlicht. Vanaf de start dus betrokken en nog steeds met veel plezier aan de slag bij Noorderlicht. Het kerk-zijn in de stad, het optrekken met mensen, het maken van een relevante preek voor de zondag, het leidinggeven aan een vermenigvuldigende kerk – daar word ik enthousiast van!

Je kunt me tegenkomen als spreker tijdens een zondagse dienst in de Prinsekerk, maar doordeweeks ben ik ook beschikbaar om eens kennis met je te maken. Dus als je ideeën hebt, met vragen rondloopt of gewoon eens met een dominee ergens over wil doorpraten – neem gerust contact op!
Dat geldt natuurlijk ook als je erover denkt om lid te worden bij Noorderlicht.

Je kunt me bereiken via niels@noorderlichtrotterdam.nl

Organisatie Noorderlicht Blijdorp

Bij Noorderlicht doen wel dingen graag ‘samen’. Dat is één van onze drie kernwoorden. Dat samenzijn zien we natuurlijk tijdens de samenkomsten. Maar ook werken er veel mensen samen – zowel vóór als achter de schermen – binnen de verschillende ’taakvelden’. Bij Noorderlicht Blijdorp hebben we een kernteam die als deze teams en groepen coördineert. Het bestuur is eindverantwoordelijk.

Op deze pagina stellen de kernteam- en bestuursleden zich graag aan je voor.

Wil je een samenkomst bezoeken?

Van harte welkom! Er is iedere zondag een dienst om 11:00u in de Prinsekerk (Blijdorp).
De diensten zijn ook online te volgen via het YouTube kanaal.


Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws in Noorderlicht Blijdorp? Meld je dan via deze link aan voor de nieuwsbrief.

Een andere manier om op de hoogte te blijven is via de Noorderlicht Blijdorp kerkapp. Je kunt deze app downloaden van de App Store of Google Playstore. Het App Care-team geeft je vervolgens toegang – zo houden we bij wie er binnenkomt. Deze app is bedoeld voor mensen die ook graag verbonden willen zijn bij Noorderlicht Blijdorp.


Omzien naar elkaar

In een stadsgemeente als Noorderlicht Blijdorp is het een hele kunst om elkaar in het oog te houden. Maar daar gaan we wel voor! Daarom stimuleren we elkaar om elkaar in het oog te houden. Daarnaast zijn we ook een netwerk waarin we op de ander kunnen terugvallen. Er zijn diverse mensen bereid om eens met een ander mee te denken. Bijvoorbeeld als iemand ergens over wil sparren of twijfelt over bepaalde keuzes of een bepaalde last te dragen heeft. Mocht je behoefte hebben aan zo’n 1-op-1-gesprek, neem dan gerust contact op met coravanveelen@noorderlichtrotterdam.nl En dan proberen we je te koppelen aan iemand die bij jou past. Natuurlijk kun je ook Niels de Jong mailen via nielsdejong@noorderlichtrotterdam.nl.


Andere locaties

Noorderlicht Rotterdam is ook actief op drie andere locaties. Er is iedere zondag ook een dienst om 11:30u in de Oranjekerk (Hillegersberg-Schiebroek) en om 12:00u in de Oude Kerk (Charlois). Ook zijn er diensten in de Waalse kerk met het Noorderlicht City Project. 


Samenwerking met partners

Als Noorderlicht-Blijdorp staan we niet op onszelf. Binnen het verband van de Protestantse Kerk in Nederland zijn we vooral gelinkt aan protestantse kerken in Rotterdam Centrum (zoals De Samaritaan, de Pauluskerk, de Laurenskerk). We hebben een bijzondere samenwerking met Goud van Noord en Goud op zondag. Maar we werken bijvoorbeeld ook graag samen met andere kerken in de wijk (bijvoorbeeld via de jaarlijkse kerstwandeling). Verder is een mooie partner Stadsklooster Rotterdam die we maar al te graag gebruik zien maken van ‘ons’ kerkgebouw. Ook werken we vaak samen met St. Present Rotterdam, 24-prayer Rotterdam, Lux Den Haag en Alpha Nederland. Samen bereiken we natuurlijk veel meer dan op onszelf!


Sfeerimpressie Prinsekerk

Voor het eerst?

Welkom, leuk dat je er bent! Bekijk eens op deze pagina.

Heb je vragen?

Of een opmerking, suggestie of tip?
We horen het graag!

Bekijk ook:

Scroll to Top