Wat is het goede nieuws van het christelijk geloof voor mensen anno nu?

Een aantal zondagen in mei staan we stil bij dit thema in de diensten van Noorderlicht-Blijdorp. Het christelijk geloof stelt namelijk dat ze goed nieuws heeft voor iedereen. Maar wat is het goede nieuws voor ons vandaag de dag, voor mensen die leven anno nu?

Is het goed nieuws ten aanzien van de problemen/ervaringen die wij kunnen hebben? Als je je bijvoorbeeld niet goed genoeg voelt. Of als je verdriet en ziekte kent. Of als je je schaamt voor wie je bent of wat je hebt gedaan. Of als je angstig in het leven staat. Of als je het gevoel hebt er buiten te vallen. Of als je succesvol bent aan de buitenkant, maar van binnen leeg. Of hangt aan bevestiging, aandacht, status, geld, of iets dergelijks. Of als je het gevoel hebt dat het allemaal niet uitmaakt wat je doet omdat het toch geen zin heeft. Of als je gebukt gaat onder zorgen. Allemaal heel herkenbare gevoelens/ervaringen – ofwel bij ons zelf, ofwel bij mensen om ons heen. En wat voor goed nieuws biedt het christelijk geloof dan?

In de maand mei gaan we op een heel aantal van deze vragen in door steeds naar een ontmoeting van Jezus te kijken waar zo’n issue aan de orde is. En we kijken dan steeds wat het goede nieuws dan is voor ons. Ook als we misschien niet gelijk het probleem herkennen...

1 mei – als je niet goed genoeg denkt te zijn

8 mei – als je er niet bij hoort

15 mei – als je je schaamt voor wie je bent

29 mei – als je bang bent om alles te verliezen

Welkom in Noorderlicht-Blijdorp voor deze serie. En nodig gerust mensen uit om er ook bij te zijn. Natuurlijk zijn de preken ook online (terug) te zien via YouTube of na te luisteren via Spotify.

Naar de lijst