Tikva: evenwicht voor geest, ziel en lichaam!

Vanaf maandag 29 januari 2024 kun je iedere maandagavond van 19.30 – 20.30 uur terecht in de kapel van Noorderlicht Blijdorp voor een verkwikkende en rustgevende les Tikva.

Wat is Tikva horen we je misschien vragen. Het is het Hebreeuwse woord voor ‘hoop’, ‘verwachting’ en ‘geloof’ én het is een manier van bewegen om bij God tot rust te komen, met ons lichaam als een tempel van de Heilige Geest. Tikva bestaat uit eenvoudige fysieke oefeningen voor meer mobiliteit en flexibiliteit die worden afgewisseld met Bijbelse woorden op ontspannende muziek die speciaal voor Tikva is geschreven. De combinatie helpt je te vertragen, negatieve gedachten te veranderen en geeft hoop aan je hele wezen.

In onze drukke, westerse levens missen we vaak die geest-ziel-lichaam-verbinding. Velen van ons hebben een zittend beroep: onze hersenen werken op volle toeren terwijl ons lichaam verstart. Thuis ploffen we op de bank, maar ons hoofd komt niet tot rust omdat er zoveel mentale prikkels op ons af komen. De lichaamsbeweging waar we voor kiezen is vaak omdat het ‘moet’: voor onze gezondheid, voor een slank lichaam, om mooi te zijn, etc. Terwijl we juist zijn bedoeld om in vrede en blijdschap met God en elkaar te leven en te bewegen; vanuit Zijn rust.

Meedoen!

Ben je enthousiast en wil je meedoen? Koop dan een strippenkaart voor € 90,- voor 10 lessen. Deze kun je hier kopen. Aanmelden voor een les doe je via dit rooster.

Wil je het eerst even uitproberen? Dat kan! Stuur een mail naar tikva@noorderlichtrotterdam.nl

Enthousiaste instructeur

De Tikva lessen worden gegeven door Marjolein Roelfsema. Hierbij een korte introductie van haar persoon en haar reden om enthousiast te zijn over Tikva:

Mijn naam is Marjolein Roelfsema (52) en ik ben sinds een jaar Tikva-instructeur. Daarnaast werk ik als directeur voor stichting Viktor Vitamientje: wij voorzien Rotterdamse gezinnen in geldnood van groente en fruit. Ik ben begin dit jaar in Rotterdam-Zuid neergestreken waar ik deel uitmaak van een community die ‘een huiskamer in de wijk Bloemhof wil zijn’. Ik heb geen kinderen maar wel superleuke nichtjes en neefjes.

Waarom Tikva?

In de eerste plaats vind ik sport en bewegen gewoon leuk. Ik heb jarenlang allerlei soorten groepslessen gevolgd in de sportschool. Nu doe ik regelmatig YouTube-workouts, bij voorkeur buiten en met vriendinnen; het liefst gecombineerd met sauna en gezellig, gezond eten.

Het lichamelijke aspect van sport staat wat mij betreft dus niet op zichzelf: ik zoek echt verbinding tussen geest, ziel en lichaam, met God en Jezus Christus op de voorgrond. Die holistische benadering zag ik toen ik in aanraking kwam met Tivka, dus was ik meteen enthousiast om instructeur te worden.

Ik geloof dat als je je hoofd, hart en lichaam bewust met elkaar in verbinding brengt, je God op een nieuwe manier kunt ontdekken. Je kan dan meer van hem ontvangen, in het bijzonder Zijn rust en vrede. Tikva stretch- en relax-workouts helpen mee om deze verbinding tot stand te brengen.

Scroll to Top