Alpha

Wat is Alpha?

Alpha is een introductie op het christelijk geloof. In tien avonden (en een dag in het weekend) wordt de basis van het christelijk geloof besproken. Elke avond beginnen we met eten, is er een kort praatje en ga je in groepjes in gesprek over verschillende onderwerpen, zoals: Wat is de zin van het leven? Wie is Jezus? Waarom zou je bidden? Je bent welkom om de eerste avond langs te komen om te kijken of het iets voor je is! Wij organiseren de Alpha-cursus op alle locaties van Noorderlicht, vaak in samenwerking met andere kerken in Rotterdam.

Voor wie is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus is voor iedereen. Weet je zeker dat je niet in God gelooft? We hebben je er graag bij! Dat zorgt alleen maar voor goede gesprekken. Weet je niet zo goed wat je gelooft? Of ben je al heel lang christen, maar wil je je geloof weer eens opfrissen? Je bent welkom!

Hoe ziet een Alpha-avond eruit?

Vanaf de tweede avond beginnen we met een maaltijd. Deze begint om 19.00 uur. Om 19.45 uur begint de cursus met muziek en een inleiding over het onderwerp dat die avond centraal staat. Na de inleiding gaan de deelnemers in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Leren, luisteren en uitwisselen zijn daarbij kernwoorden. Uiterlijk 21:30 is de avond afgelopen. (De maaltijden zijn overigens niet verplicht je kunt ook om 19.45 uur aanhaken.)

Wat kost de Alpha-cursus?

Deelname aan de cursus is gratis; wij verzorgen de begeleiding, het cursusmateriaal en het eten.

Welke onderwerpen worden behandeld?

We zullen o.a. de volgende onderwerpen bespreken:
Is er meer?
Wie is Jezus?
Waarom stierf Jezus?
Hoe kun je geloven?
Bidden: waarom en hoe?
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
Hoe leidt God ons?
Wie is de Heilige Geest?
Hoe kan ik het kwade weerstaan?
Hoe zit het met de kerk?

Wanneer is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus vindt drie keer per jaar plaats. De eerstvolgende keer begint op dinsdag 11 februari, locatie Opstandingskerk, Lisplein 1.

Meer informatie

Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen via alpha@noorderlichtrotterdam.nl.

Je kunt ook luisteren naar de podcast over Alpha.