Noorderlicht Neighbours

Binnen Noorderlicht is een van de belangrijkste uitgangspunten dat we een gemeenschap vormen. We vinden het daarom belangrijk dat mensen zich thuisvoelen, welkom weten en er allerlei mogelijkheden zijn om mensen te (leren) kennen en zelf ook gekend zijn. In een kleine kerk gaat dit vaak vrij makkelijk, terwijl in een grotere kerk als Noorderlicht Blijdorp dit zeker niet vanzelf gaat. Hierom is Noorderlicht Neighbours in het leven geroepen.

Het doel is om mensen uit Noorderlicht Blijdorp meer met elkaar in contact te brengen, door mensen die bij elkaar in de buurt wonen met elkaar te verbinden. Elke wijk heeft een coordinator die ten minste 1 of 2 keer per jaar iedereen uit de wijk uitnodigt voor een borrel, maaltijd o.i.d. We denken dat dit helpt om in ieder geval wat meer namen en gezichten te leren kennen in Noorderlicht. Als er uit voortvloeit dat mensen uit elkaars buurt elkaar vaker opzoeken, dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

Noorderlicht Neighbours is nu opgestart in 5 wijken. In de loop van 2020 hopen we iedereen is ingedeeld in een Noorderlicht Neighbours (in ca. 12 ‘wijken’) en er ook (ten minste) een eerste activiteit is geweest.

Wil je weten of er bij jou in de buurt een Noorderlicht Neighbours-groep is? Of wil je helpen er een op te starten? Mail naar info@noorderlichtrotterdam.nl.

Scroll to Top