Gelijkenissen

Noorderlicht Rotterdam Podcast De verloren zoon. De rijke man met zijn graanschuren. Het verhaal van die werkers en de talenten. Jezus deelde veel gelijkenissen om levenslessen te verduidelijken. In deze aflevering gaan ds. Niels de Jong en Jojanneke dieper in op de betekenis van deze verhalen, en het hoe en waarom van deze gelijkenissen.

De zegen

Podcastaflevering 1 januari 2023 Iedere dienst sluit ds. Niels de Jong af met de zegen. Je zou kunnen zeggen dat het een soort kompas of gids is die je meekrijgt om de week mee in te gaan. In deze aflevering gaan we dieper in op de zegen.

10 jaar Noorderlicht Rotterdam (podcast)

Noorderlicht Rotterdam bestaat 10 jaar, en daar staan we bij stil in deze jubileumaflevering. Is Noorderlicht uitgegroeid tot wat ds. Niels de Jong ervan hoopte en verwachtte, of pakte het anders uit? En hoe gaan we deze mijlpaal vieren?

Psalm 28: Het verlangen naar recht (podcast)

Het is heel menselijk, de behoefte aan gerechtigheid, als je iets ziet gebeuren dat niet okay is. Hoe ga je daar mee om? Ds. Niels de Jong gaat in deze (alweer 80ste) aflevering van deze podcast dieper in op de betekenis van Psalm 28, waarin recht centraal staat.

Loopt een priester Noorderlicht binnen

In deze aflevering gaat Jojanneke in gesprek met Remy Jacobs. Remy is priester vanuit de katholieke kerk. Sinds enige tijd is hij betrokken bij het protestantse Noorderlicht. Zo begeleidt hij vanaf deze week bijvoorbeeld sommige samenkomsten van Stadsklooster Rotterdam (een initiatief van meerdere kerken in Rotterdam). Hoe kwam dat zo, en wat is zijn verhaal? …

Loopt een priester Noorderlicht binnen Lees verder »