Maand van gebed

Geloven en bidden horen bij elkaar, zoals de beide zijden van een munt. Gebed is ook altijd een belangrijk uitgangspunt geweest bij Noorderlicht. Maar in een wereld vol prikkels en afleiding kan het ook lastig zijn om te bidden en te blijven bidden.

Daarom willen we in januari stilstaan bij de praktijk van het bidden en elkaar stimuleren om te groeien in gebed. Dat doen we op verschillende manieren.

I. Prekenserie: ‘Bidden zoals Jezus’
In de diensten op zondag kijken we in de preek naar het een voorbeeld van gebed uit het leven van Jezus.

II. Kansen om vormen van gebed uit te proberen
Elke zondag na de dienst is er de gelegenheid om een (oude) vorm van gebed uit te proberen. Het is steeds een sessie van ca. 20 minuten na afloop van de dienst in een van de lokalen. Op 7 januari is dat Lectio Divina (vanuit een Bijbeltekst bidden), op 14 januari is dat het Ademgebed (waarmee je rust vind bij God), op 21 januari is het Journaling (schrijvend bidden) en 28 januari een vorm van bidden bij een grootschalige crisis.

III. Blogs, inspiratietips, 1-minuut-filmpjes
Er komt allerlei kort materiaal beschikbaar ter inspiratie. Die worden gedeelde via deze website (als het blogs zijn), via Instagram (als het 1-minuut-filmpjes zijn) of via de nieuwsbrief (als het inspiratietips of korte bijbel-overwegingen zijn). 

IV. 24/7 gebed 
Vanaf donderdag 25 januari 20:00 uur tot vrijdag 26 januari 20:00 uur kun je een uur boeken in de kerk om te bidden. Inschrijven kan via een link die t.z.t. via de nieuwsbrief wordt gedeeld.

V. Week van gebed in Rotterdam Noord
Noorderlicht sluit ook aan bij de week van gebed in Rotterdam Noord. Van maandag 22 januari tot zaterdag 27 januari is er elke avond van 20:00 tot 20.30 uur een gebedsmoment, steeds in een andere kerk. Op vrijdagavond 26 januari om 20:00 uur is het de beurt aan Noorderlicht – samen met Goud op Zondag wordt dit gebedsmoment aangeboden. Meer informatie over de precieze locaties in die week volgen nog.

Auteur

Niels de Jong

Scroll naar boven