Locaties

Op 2 verschillende locaties worden er Noorderlicht-samenkomsten gehouden: in Rotterdam-Blijdorp en Rotterdam-Kleiwegkwartier. Er is gekozen voor 2 locaties, omdat we op die manier voor meer mensen bereikbaar en vindbaar hopen te zijn. Bovendien kunnen we ons zo op meerdere wijken richten om te zien waar we het goede kunnen doen voor de stad.

Noorderlicht-Prinsekerk

Sinds 2012 worden er samenkomsten gehouden in de Prinsekerk (ingang: Schepenstraat 69). Dit kerkgebouw ligt in de wijk Blijdorp, in het stadsdeel Rotterdam-Noord. Vanaf de achterzijde van het Centraal Station is het 500 meter lopen.

Tijdens de samenkomsten wordt gezongen onder begeleiding van een (bescheiden) band, is er ruimte voor gebed en wordt gepreekt. Daarnaast worden er regelmatig aansprekende filmpjes getoond. Achteraf is er ruimte om na te praten onder het genot van een kop koffie of thee. Er is kinderoppas voor de leeftijd 0 t/m 3 jaar en twee kindergroepen (4 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar).

Deze samenkomst begint om 11 uur (vanaf 23 september, daarvoor was het 11.30 uur). Een samenkomst duurt ongeveer 70 minuten en er komen ca. 350 mensen. Je zult volop twintigers en dertigers tegenkomen, maar andere leeftijden sluiten zich ook meer en meer aan.

De Prinsekerk is als thuisbasis ook de plek voor allerlei andere activiteiten. Maar in kleiner verband komen mensen van Noorderlicht op allerlei manieren en plekken samen.

Noorderlicht-Oranjekerk

Vanaf 16 september 2018 zijn er ook samenkomsten in de Oranjekerk! Deze diensten beginnen om 11.30 uur en zijn er vanaf die datum wekelijks. De Oranjekerk staat aan de Rozenlaan 20 in de wijk Kleiwegkwartier (in het stadsdeel Hillegersberg – net boven de A20). Er is kinderoppas aanwezig.

Vooralsnog wordt er op deze locatie begonnen met samenkomsten, maar vanuit die locatie hopen we als Noorderlicht-Oranjekerk ook andere activiteiten te ontplooien. Er is een startgroep die de start in deze Oranjekerk coördineert. Daarnaast zijn er nu ca. 70 mensen die van meet af aan betrokken willen zijn. Natuurlijk zijn er nog meer mensen welkom om zich aan te sluiten vanaf de start. We hopen dat juist ook mensen die niet (meer) bij een kerk betrokken zijn, zich thuis zullen voelen in Noorderlicht-Oranjekerk.

Mocht je meer willen weten en/of je willen aansluiten op deze locatie, mail dan naar niels@noorderlichtrotterdam.nl. Ook als je via geregelde ‘nieuws-e-mails’ op de hoogte wilt blijven, kun je naar dit mailadres mailen. Natuurlijk kun je vanaf 16 september ook eens langskomen in een dienst!