Lid worden

Het is onze ervaring dat het mensen goed doet ‘ergens bij te horen’, een plek waar je gekend wordt. We vinden het fijn als je je wilt aansluiten bij Noorderlicht. Dit kun je doen via een kennismakingsgesprek met de voorganger-pionier van de vestiging waar je lid wil worden.

Heb je interesse om lid te worden? Mail dan voor een kennismakingsgesprek naar de betreffende voorganger-pionier; NielsJurek of Corine.

Onderdeel van de Protestantse Kerk

De verschillende locaties van Noorderlicht Rotterdam zijn allemaal actief binnen de Protestantse Kerk in Nederland. In Rotterdam is de Protestantse Kerk weer onder verdeeld in diverse clusters. Zo valt Noorderlicht-Blijdorp onder Protestantse Gemeente Rotterdam-Centrum, Noorderlicht-Oranjekerk onder Protestantse Gemeente Rotterdam Noordrand en Noorderlicht-Charlois onder Protestantse Gemeente Rotterdam Zuid. De Noorderlicht-gemeenten werken ook samen met andere protestantse gemeenten in de stad, met name met de gemeenten waarmee het kerkgebouw gedeeld wordt. Verder is er een link met de interculturele pioniersprojecten Goud op Zondag (https://goudopzondag.nl/) en ICF Noord (https://www.icfrotterdamnoord.nl/) en een opstartende Syrische gemeente. 

Binnen Rotterdam zijn er heel veel protestantse gemeenten actief en behoorlijk uiteenlopend ten aanzien van stijl, werkwijze en inhoudelijke accenten. Ook worden er in allerlei wijken diaconale projecten georganiseerd. De kerk met de meeste naamsbekendheid is waarschijnlijk de Pauluskerk, bekend vanwege haar inzet voor dak- en thuislozen in Rotterdam (www.pauluskerk.nl). Verder is de Laurenskerk natuurlijk ook een blikvanger in Rotterdam (https://www.kerkenindelaurens.nl/vieringen/vroegdiensten/). De vroegdienst om 9 uur is wellicht eens een optie als je later op de dag niet meer naar een van de diensten van Noorderlicht zou kunnen.

Voor het eerst hier?

Welkom, leuk dat je er bent!

Noorderlicht is een jonge geloofsgemeenschap met drie locaties in Rotterdam. Elke zondag worden er samenkomsten gehouden. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en wat je verhaal ook is; je bent van harte welkom!

Kijk eens op de pagina Voor het eerst voor meer informatie.

Scroll naar boven