Kinderwerk

Sinds kort mogen we weer naar de diensten in de kerk. Dus nu kun je én online kijken, én naar de kerk gaan. We blijven online diensten doen, dus mocht je een keer niet naar de kerk kunnen, dan kun je er tóch bij zijn. En dan kun je meteen wat bijbelverhalen leren kennen. Op deze pagina vind je werkjes die met christelijk leven te maken hebben.

Ook kun je een tijdje zelfstandig aan de slag met je eigen Jezus Journal. Vier weken lang deel je je dagelijkse dingen met Jezus in een soodt dagboekje. Iedere week staat een ander thema centraal. Je vindt het Jezus Journal hier.

En in de coronatijd heb je veel werkjes voorbij zien komen tijdens de diensten. Mocht je er een paar zijn vergeten, of niet gedaan, dan is dat geen probleem: je vindt ze alle 37 hier bij elkaar op de pagina. Eigenlijk een soort zomerbijbelknutselalbum (wat een lang woord, hè?) dus!

Als je nog tips of verzoekjes hebt voor deze pagina, laat je dit dan weten? Alvast bedankt! En veel plezier en inspiratie gewenst met de werkjes op deze pagina. En een heel fijne zomer gewenst! 😊

Jezus Journal

Vier weken lang deel je in dit wekelijke journal je leven met Jezus. Iedere week heeft een ander thema. In week 1 gaat het over kracht, week twee gaat over dat Jezus je niet alleen laat, week 3 gaat over geduld, en week 4 gaat over fluisteren.

Je kunt het hier downloaden. Print 'm uit, en ga er mee aan de slag.

Memoryspel (voor beginners, met dubbele plaatjes)

Dit spel kun je uitprinten op stevig papier, of op kaartjes plakken. Je kunt het spel alleen spelen, of samen. Weten jullie de verhalen bij de plaatjes?
Download het spel hier.

Bijbelverhalen Memoryspel (voor gevorderden)
Ken je al een aanta bijbelverhalen, en vind je het leuk om wat te puzzelen? Je kunt dit memoryspel uitprinten, en thuis doen. Alleen of met iemand anders!

Scheppingsweek

De wereld is groot, en er zijn zóveel dingen, mensen en dieren en natuur. God heeft dit allemaal gemaakt. In de Bijbel staat dat God de wereld in een week heeft gemaakt, en de laatste dag, de zondag,heeft bewaard om uit te rusten. Deze week gaan we kijken naar de schepping, en er zelf mee aan de slag.
Download het werkje hier.

Geloven in de zomer

In de lente en de zomer groeit en bloeit alles. En zo zie je Gods schepping in alle kracht. Je kunt God een handje helpen. Zaai je mee?

Download het werkje hier.

Complimentjes

Vind jij het leuk om complimentjes te krijgen? En om ze te geven? "Wat zit je haar leuk", of "Wat is dat een leuke mop!", of "Zo zeg, daar ben jij heel goed in!". De meeste mensen vinden complimentjes leuk. Hier gaat het in dit werkje over!
Download het hier.

De Tien Geboden

Hoe kun je de Tien Geboden onthouden die God aan Mozes heeft verteld? Een handig geheugensteuntje kun je in dit werkje vinden. Maar...wat wat heeft een telefoon nu met de Tien Geboden te maken? Ontdek het hier!

Voor tieners: twee printpostertjes

Voor op je kamer!

Geloven in vreemde talen

Hoe klinkt 'God is liefde' in andere talen? Daar gaan we vandaag mee aan de slag!
Download hier het werkje.

Noordertieners: de Bijbel in emoji's

Weet jij alle hoofdpersonen uit de bijbelverhalen te herkennen met deze emoji's?
Je vindt het werkje HIER.

Jezus heeft ons geleerd dat het belangrijk is om goed te luisteren.

Naar wat God ons vertelt, maar ook naar elkaar. Zodat we aardiger voor elkaar zijn. Soms kost het wat moeite om goed te luisteren naar wat een ander zegt. Vandaag doen we een wel heel leuk proefje, wat het gemakkelijker maakt om naar elkaar te luisteren. Je vindt het werkje HIER.

Jezus in de hemel EN op de aarde...kun je je dat voorstellen?

In dit werkje ervaar je hoe je twee keer in beeld kunt zijn. Je moet het met zijn tweeën doen, en je hebt een smartphone nodig.

Rouwen...als iemand er niet meer is

Hoe ga je er mee om als iemand van wie je houdt doodgaat? En hoe kun je hem of haar gedenken?
Je vindt hier het werkje over De Gedenksteen.

Net als Jezus met liefde naar mensen kijken

Soms is het heel gemakkelijk om iets leuks te zeggen over iemand. Soms is het iets moeilijker. We gaan het vandaag doen!
Je vindt het werkje HIER.

Wenskaarten voor je buren in moeilijke tijden

Iedereen kan weleens een steuntje in de rug gebruiken. Je buren misschien ook wel! Deze drie (verschillende) wenskaarten kun je uitprinten en als je wilt, nog meer versieren, en er een een aardig berichtje op schrijven voor je buurman of buurvrouw.
Download de kaarten hier.

Wat zou jij doen...als je rondliep in een bijbelverhaal?

Ja, wat zou je doen? Ontdek het HIER maar!

Bidposters

Deze twee (verschillende) bidposters kunnen je helpen met bidden. Waar bid je voor, en voor wie, en wat wil je God vragen of vertellen?
Download de twee posters hier, print ze uit, hang ze op, en oefen er mee.

Jezus loopt met me mee - fotoblad

Iedere dag loopt Jezus met je mee in je leven. Hoe ziet jouw leven eruit? Heb jij foto's van dingen die belangrijk voor je zijn? Je kunt ze uitprinten en op dit fotoblad plakken. Ter herinnering aan dat je nooit echt alleen bent.

Download het fotoblad hier.

De negen vruchten van de heilige Geest

God maakt met Jezus en de Heilige Geest dat er goede dingen in je leven gebeuren. De heilige Geest wordt er gelukkig van als je een paar eigenschappen in jezelf laat groeien, die goed zijn voor jezelf en voor de wereld. In dit creatieve werkje ontdek je er meer over.

Klik hier voor het werkje.

Filippus gaat in Jezus geloven

De apostel Filippus ontmoet een man uit Ethiopië, die in Jezus gaat geloven.
Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de vreemde opdracht die Filippus krijgt van de engel van God.
Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Filippus, die de man uit Ethiopië uitleg geeft over Jezus.

Je vindt beide werkjes HIER.

Moediger zijn met de Heilige Geest

Dit knutselwerkje is leuk om te maken én het daagt je uit om te laten zien waarvoor je moedig mag zijn, en waar je de hulp van de Heilige Geest bij mag vragen. Veel plezier! Je vindt het werkje HIER.

Jezus verandert je

...alsof je van rups naar een vlinder verandert.
HIER vind je het werkje.

Creatief bidden met kinderen: geef al je zorgen aan Hem

Je vindt HIER het werkje.

VEILIG NAAR DE OVERKANT

We lezen vandaag een stukje uit de kinderbijbel, en doen een werkje dat hier bij past. In je eigen huiskamer!
Je vindt HIER het werkje.

Jezus is mijn anker

Een snelle knutsel: een echt anker.
Je vindt het HIER.

De verlamde man en de vier vrienden

De activiteit van vandaag past bij het verhaal van de verlamde man en de vier vrienden uit Marcus 2 :1-12.
Je vindt het werkje HIER.

Bijbelse vrouwen eren

Eva, Esther, Naomi...allemaal vrouwen die belangrijk zijn in de Bijbel. Vandaag eren we vrouwen!
Je vindt het werkje HIER.

Lopen op het water

Kun jij over het water lopen? Misschien een gekke vraag. Maar Petrus kreeg van Jezus de opdracht om uit de boot te stappen en over het water heen te lopen. Zou jij dat durven als Jezus dat tegen je zou zeggen? Of zou je gaan twijfelen? Want tsja… wat als je uit de boot stapt maar het lukt niet? Wat als wat Jezus zegt helemaal niet kan? Hoe kon het dat Petrus toch op het water kon blijven lopen? Pak snel een paar mandarijnen van de fruitschaal. Doe het volgende proefje.
HIER vind je de kinderactiviteit.

Johannes op Patmos

Lees samen met je ouder(s) of verzorger(s) het volgende stukje:
De Bijbel bestaat uit heel veel boeken. Het laatste boek heet 'Openbaring', dat betekent: iets wat je iets laat zien, ontdekken. Het gaat over een man die Johannes heet. Hij woonde op het eiland Patmos. Daar kreeg hij een visioen, een soort droom. Bij een visioen lijkt het of het je iets wil vertellen over dingen die in de toekomst gaan gebeuren. Het visioen van deze Johannes is moeilijk te begrijpen. Echt een raadsel...

Eén van de dingen die Johannes zag was dat de hemel open ging. Daar zag hij een vrouw ze leek bekleed met de zon, ze leek op de maan te staan, en ze droeg een kroon van twaalf sterren. Deze vrouw was in verwachting van een baby'tje. Hij zag ook een grote vuurrode draak met zeven koppen en wel tien horens daarop. De draak was zo groot dat hij met zijn staart heel veel sterren van de hemel veegde, die op de aarde terechtkwamen. Heel bijzonder allemaal!

Toen het baby'tje van de vrouw geboren was, moest het beschermd worden tegen de grote draak. Het kindje werd naar God in de hemel gebracht. Daar was hij veilig en kon hij wachten tot hij naar de aarde zou gaan. God zorgde ook voor de moeder. Toen zij veilig waren kwam er een stem uit de hemel: ‘Dit kind, dat nu veilig is, is gekomen om de mensen over God te vertellen. Eens zal Hij koning zijn over de aarde’.

Ga nu naar DIT WERKJE en ga samen aan de slag.

Knutselen: Noach en de dierenduo's op de ark

Een werkje dat gaat over mensen en dieren.
Je vindt het HIER!

De Emmaüsgangers

Het verhaal van twee vrienden van Jezus, die na zijn dood hem toch ineens weer ontmoeten.
Je vindt het werkje (lezen en kleurplaat) hier. En kijk je ook deze video van Elly & Rikkert?

Kleurplaten

Drie kleurplaten over het geloof.

Palmpasen Praatplaat

Jezus rijdt Jeruzalem binnen op een ezel. In de laatste fase van zijn leven rijdt hij als de koning van de Joden de stad binnen...maar na korte tijd loopt het ineens anders...

Kleurplaat 'Dank U voor deze nieuwe morgen'

Dit is een kleurplaat van Kleurversjes.nl.
Download 'm hier.

De uitzending van de leerlingen

Je vindt het werkje hier. Doe dit met je ouder(s) of verzorger(s).

Adventskalender

Maak zelf een adventskalender aan een lange slinger! Je vindt alle labeltjes met plaatjes HIER. Knip ze uit en hang ze op. Iedere dag een labeltje! Waar ga jij ze ophangen? Aan een kleurig koord, aan een bord met haakjes, of aan de kerstboom (als je die hebt)?

Kerststal knutsel

Printen, knippen en plakken. Maak zelf een kerststalletje! Je kunt er zelf ook nog meer meer dieren en meer bij zetten... Hoe mooi ga jij het maken?
Download het werkje hier.