Vooral kritisch blijven nadenken

Dienst Noorderlicht Blijdorp | 6 augustus 2023

Het vooroordeel ten aanzien van christenen in onze cultuur is nogal eens dat zij geen open mind hebben en maar klakkeloos een bepaalde boodschap aangenomen hebben. Nu zijn er vast christenen die dit vooroordeel bevestigen, maar het zit niet in het christelijk geloof zelf opgesloten. De bijbeltekst die we vandaag bespreken (Handelingen 17: 11), stimuleert bijvoorbeeld juist tot het hebben van een nieuwsgierige luisterhouding en kritisch onderzoek. Er wordt zelfs gesuggereerd dat dit leidt tot een toename van geloof. We bespreken hoe dit onze houding uitdaagt.

Muziek

Bij de diensten van Noorderlicht wordt altijd live muziek verzorgd, voornamelijk in een modern genre. Soms worden ook psalmen gezongen. Er is een heel muziekteam. Ieder week bestaat de band uit een aantal van de leden uit dit team.

Collecte: Youth for Christ

Iedere maand staat een specifiek doel centraal bij onze collecte. We hechten eraan bij te dragen aan doelen die mensen verder helpen in het leven en in hun geloof. In augustus betreft het Youth for Christ.

Scroll to Top