Je leven verliezen of niet?

Dienst Noorderlicht Rotterdam Blijdorp | zondag 3 maart 2024

Hoe langer hoe meer wordt in de levensbeschrijvingen van Jezus duidelijk dat zijn weg geen weg van snel succes en een onmiddellijke overwinning zal worden, maar dat zijn weg eerst een weg van lijden en verlies zal zijn. Dit is duidelijk niet iets wat Jezus tragisch genoeg overkomt, maar hij gaat dit welbewust tegemoet. Jezus leert zelfs dat dit ook het patroon van zijn volgelingen zal moeten zijn – Ze moeten kunnen lijden en verliezen, willen ze daadwerkelijk kunnen leven en winnen. Het is misschien wel een van de uitspraken van Jezus die het moeilijkst te aanvaarden zijn voor ons mensen… Maar het zou zomaar kunnen dat het de weg naar het werkelijke leven wijst…

MEDEDELINGEN

NIEUW BOEK

Ds. Niels de Jong heeft een nieuw boek gepubliceerd bij KokBoekencentrum.

VOORSTELLING ‘GEEN WEG TERUG’

 Noorderlicht organiseert een alternatieve ‘Passion’ op 23 en 29 maart. In deze voorstelling wordt het lijdensverhaal van Jezus verteld vanuit het perspectief van een scepticus en iemand die erdoor geraakt is.

Dit aangrijpende verhaal wordt afgewisseld met muziek van o.a. Bon Iver, Nick Cave en Johnny Cash. Deze rauwe en troostvolle songs brengen het lijdensverhaal dichterbij. De band bestaat uit mensen van het Noorderlicht en daarbuiten. 

Lees er hier alles over!

COLLECTE

Scroll naar boven