Het gezicht van Noorderlicht: Barbara

Hoe ben je bij Noorderlicht betrokken geraakt?

Inmiddels woon ik een paar jaar in Rotterdam. In corona-tijd ging ik op zoek naar een kerk, dat was best ingewikkeld! Mijn broer kerkt niet bij Noorderlicht, maar zijn symfonie orkest oefende op maandagavond in de Prinsekerk. Hij zei: ‘is dat niet iets voor jou?’ Ik ben een keer gegaan op zondag, en dat beviel zo goed.. ik ben niet meer weggegaan!

Welke vestiging?

Prinsekerk

Wanneer?

Nu iets meer dan een jaar, vorig jaar (2023) in April ben ik lid geworden. Vorig jaar in februari voor het eerst naar de diensten geweest en een paar keer meegekeken. Het bleef goed voelen, want ik voelde me echt thuis. Na een gesprek met Niels ben ik lid geworden en sloot ik me aan bij een kring.

Wat sprak je aan in Noorderlicht?

Enerzijds de echte aanbidding die er is. Met muziek god groot maken wat moderner is dan in sommige andere kerken. Maar aan de andere kant de preken die de bijbel induiken. Noorderlicht is een moderne hedendaagse kerk die bijbel getrouw is. Aanbidding door middel van muziek, maar inhoudelijk ook goede preken. Daarnaast is Noorderlicht een jonge gemeente met een diversiteit aan leeftijden.

Ben je nu op een speciale manier betrokken bij Noorderlicht?

Ik ben onderdeel van het gebedsteam, bidden na de dienst en sinds kort 1x per maand bidden voor de wereld. Dat laatste is zo bijzonder, alles wat er maatschappelijk speelt krijgt een plek. Daarna voel ik me lichter en verbonden met god. Door voor anderen te bidden voel ik mezelf ook opgebouwd worden. Met Rosemarie en Niels kijken hoe we gebed een plek kunnen geven in de kerk en de gemeente.

Hoe ben je daar terechtgekomen?

Gebed, daar voel ik veel enthousiasme en passie voor. Daarnaast heb ik een aantal jaar geleden voor de organisatie 24/7 Prayer gewerkt op Ibiza. In het uitgaansgebied deden zij veel werk, ik ben 3 jaar onderdeel van het team geweest. Het grootste deel van ons werk bestond uit ’s nachts op straat zijn en voor mensen bidden. Ik hield me daarnaast bezig met de fondsenwerving en met de collega’s deelden we een appartement. Bij mijn start bij de Prinsekerk werd duidelijk dat men voor het gebed wel mensen kon gebruiken. Zo kwam alles bij elkaar en ben ik gestart!

Wat doe je in het dagelijks leven?

In juni 2024 ben ik begonnen bij een nieuwe baan! Ik werk nu bij Stichting Ontmoeting, bij opvang locatie voor Oekraïense vluchtelingen. Ik ben locatiemanager, zorg dat het rijlen en zeilen van de opvang locaties goed loopt. Zodat de tijd die de vluchtelingen doorbrengen in Nederland zo goed mogelijk is. Er zijn 8 locaties in Rotterdam, ik werk op de grootste in Hoogvliet. Er is plek voor ca. 270 mensen, en zijn er nu 235. Ik heb mijn eerste twee werkdagen er net op zitten. Voor deze baan heb ik 3 jaar in een gevangenis gewerkt. Dat was ook mooi werk, maar ik wilde graag weer vanuit mijn geloof gaan werken. Zodoende de overstap gemaakt.

Wat betekent geloof voor jou?

Moeilijk in woorden te vatten! Geloof en de relatie met Jesus is van waaruit ik leef en wat alles beïnvloed. De keuzes die ik maak. Bijvoorbeeld tijdens het zoeken naar ander werk. Maar ook het proces van bewust onderdeel zijn van een kerk die van betekenis is. Hoe kijk je naar de mensen om je heen? Geloof is alles voor mij, de backbone van mijn leven. Alles is ermee verbonden. Een tattoo van een kruisje op mijn rug symboliseert dat ook!

Favoriete bijbeltekst/liedje?

Muziek voedt mijn geloof heel erg, of samen met mensen de bijbel induiken. Een lied dat ik altijd luister is ‘Lord send Revival van Hillsong Young and Free. Het lied geeft mij extra kracht en hoop voordat ik nieuwe beslissingen neem of uitdagende situaties aanga.

Favoriete moment uit preek/dienst?

Ik kijk extra uit naar het aanbiddingsgedeelte van elke dienst, lekker zingen met z’n allen! In de diensten is dat mijn favoriete gedeelte. Wat betreft de preken vindt ik het fijn als we een Bijbelboek induiken samen. Bijvoorbeeld het Bijbelboek Esther waar we net in begonnen zijn. Ik ben nu al benieuwd naar deel 2.

Wat hoop je anderen mee te geven in Noorderlicht?

Hopelijk voelen mensen zich vrij om voor gebed te vragen. Als ze ergens mee zitten. Ik hoop dat mensen de kracht van gebed gaan ontdekken. Hoe mooi het is om dat ook samen te doen en op die wijze je dankbaarheid te uiten. Het is zo fijn om hardop met mensen te bidden. Maar er zijn nog meer creatieve manieren van bidden, het is meer dan alleen je handen samen doen en ogen dicht. Alles is welkom! Je kunt bijvoorbeeld je gebed opschrijven. Daardoor houdt je je gedachten erbij en kun je het later teruglezen.

Auteur

Julia de Vreede
Elodie Harreman

Scroll naar boven