Geven en delen in een sobere tijd

Dienst Noorderlicht Blijdorp | 13 november 2022

Onze maatschappij wordt grotendeels bepaald door onze economie. Ook wij willen vaak ‘meer en beter’. Maar wat als we in deze tijd te maken krijgen met meer soberheid? Hoe geven we en delen we in deze tijd als energierekeningen stijgen en verschillen tussen rijkdom en armoede toenemen?

We lezen deze zondag over twee bijzondere vrouwen in de bijbel uit de onderkant van de samenleving; een slavin en een arme weduwe. Beiden weten ze zichzelf te geven en te delen en met iets kleins een groot verschil te maken in het Koninkrijk van God. Hoe doen wij dat in ons werk, op school en in ons leven thuis? We staan er deze zondag bij stil.

Bijbellezing: 2 Koningen 5: 1-14 en Marcus 12: 38-44.

Klik op onderstaande afbeelding om de (opname van de) livestream te bekijken.

Muziek van vandaag:

  • Breng ons samen ~ Sela
  • Sta eens even op als je Jezus liefhebt ~ Opwekking Kids / Frank van Essen
  • Shepherd ~ Amanda Cook
  • Psalm 86 ~ Psalm Project
  • Kracht van Uw liefde ~ Opwekking 488
  • Juicht / Hij is verheerlijkt ~ Sela

Fragment uit de schriftlezing van vandaag:

Marcus 12:42-44

Er kwam ook een arme weduwe, die er twee muntjes in gooide, ter waarde van niet meer dan een quadrans (Romeinese munt). Hij (Jezus) riep zijn leerlingen bij zich en zei tegen heb:

“Ik verzeker jullie: deze arme weduwe heeft meer in de offerkist gedaan dan alle anderen die er geld in hebben gegooid; want die hebben gegeven van hun overvloed, maar zij heeft van haar armoede alles gegeven wat ze had, haar hele levensonderhoud.”


In haar preek refereerde Jantine Veenhof aan het boek ‘Rotterdam – een ode aan inefficiëntie’ van Arjen van Veelen. Hierover kun je hier meer lezen.


Collectedoel november: Help Sinterklaas (met Sint voor Kint)!

Ook Sinterklaas merkt de inflatie. Daarom is het nodig dat we hem steunen, zodat hij voor alle kinderen cadeautjes kan kopen. Dat doen we door het project Sint voor Kint, de jaarlijkse benefietactie van Serve the City Rotterdam. Nergens anders in Nederland groeien namelijk zoveel kinderen op in armoede als in Rotterdam (1 op de 7) Dus help en maak ook hen blij. Want elk kind verdient een Sinterklaascadeau!

Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht. Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl. We hopen op jullie steun deze maand. Je kunt ook onderstaande QR-code scannen en je gift sturen via je bank-app. Alvast heel hartelijk dank!

Help Sinterklaas! Collecte voor het initiatief Sint voor Kint, voor cadeautjes voor kinderen in Rotterdam
Draag je ook een steentje bij? Dat zou zo fijn zijn!

Gerelateerd:

Scroll to Top