Dienst 8 november 2020: Hoe staat het met ons vertrouwen?

Dienst Noorderlicht

8 november 2020
Voorganger: ds. Niels de Jong

De dienst start hier op zondagochtend 1 november om 11:00 uur 's morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal.

Hoe staat het met ons vertrouwen?

Hoe zit het na ruim een half jaar Corona-crisis met ons vertrouwen? Hoe zit het na het leven dat we achter de rug hebben met jouw en mijn vertrouwen? Het vertrouwen in jezelf, in de ander, in God, in de wereld. Of wint vaak de angst en het cynisme het van je vertrouwen? Hoe zou juist het vertrouwen sterker kunnen worden? Over dit soort vragen zoeken we een antwoord in het eerste deel van de serie 'geloof, hoop en liefde blijven over'.

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je in de loop van zondag hier op de website. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen.

Collectedoel van deze maand: Sint voor Kint
Lees op deze pagina meer over de Stichting Sint voor Kint. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link.

Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream. De liederen van vandaag:

  • Ik geloof in God de Vader ~ Opwekking 347
  • Broken Vessels ~ Hillsong
  • God van liefde, God van trouw ~ Psalm Project

Slaan de golven om mij heen
Heer u bent erbij
God van liefde, God van trouw
U ziet om naar mij

  • Familie ~ Opwekking 767
  • Zijn trouw kleurt de morgen ~ Opwekking 711

De hemel, zo hoog als de hemel
zo hoog als de hemel is uw trouw

Daarnaast geven we je nog een lied ter bemoediging:

'Trust' ~ Philippa Hanna

Klik hier voor de link naar het lied.

'Cause every power in Earth and Heaven knows Your name
You have searched my heart and love me just the same
So when troubled waters rise
On this rock, I'll build my life
And I will put my trust in You always

Vragen om over verder te denken na de preek:

  • Hoe zit het met jouw vertrouwen?
  • Van welke tegenhanger heb je het meeste last? Is dat onzekerheid, twijfel, wantrouwen, zorgen maken of cynisme?
  • Merk je dat als je je op God richt er meer vertrouwen in je groeit?
  • Hoe kun je je meer op God richten?

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: SINT VOOR KINT

In Rotterdam groeit 1 op de 4 kinderen op in een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Geregeld blijft er geen geld over voor nieuwe kleren, vakantie of – een Sinterklaascadeau. Sint voor Kint is een jaarlijkse benefietactie met als doel geld op te halen voor Sinterklaascadeaus voor kinderen tussen 2 en 14 jaar in Rotterdam die in armoede opgroeien. Van de opbrengst van de benefietactie krijgen de ouders van de kinderen een cadeaubon van de speelgoedwinkel t.w.v. €20,- zodat ze een Sinterklaascadeau kunnen kopen voor hun kinderen. Hieronder vallen alle kinderen van wie de ouders een pakket ontvangen van de Voedselbank Rotterdam.

We hopen op jullie steun voor dit doel!

VOOR KINDEREN: EEN NIEUW MEMORYSPEL

Vandaag hebben we een nieuw memoryspel voor je. Met 24 dubbele plaatjes (dus 48 kaartjes).
We merkten dat voor sommigen het eerste memoryspel iets moeilijk was. Daarom hebben we nu ook een memoryspel gemaakt met dubbele plaatjes! Print de kaartjes uit op stevig papier (of plak je printjes op stevig papier), en knip ze uit. We hebben nu ook op de kaartjes zelf het onderwerp gezet. Zo kun je gemakkelijker de verhalen herkennen, en er samen over praten tijdens het spel. Veel plezier en inspiratie gewenst.
Download hier het nieuwe memoryspel.

Ook kun je iets kiezen uit de KERKFLIX. En had je de KIDSpagina al gezien?

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Oproepjes

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor het geluids- en techniekteam gezocht
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen en inregelen van de band. Iedere zondag doet het team haar best om de muziek in de kerk zo mooi mogelijk te laten klinken. Dit doen zij op dit moment met 7 mensen en daar mogen er zeker nog 3 bij. Dit is ook een mooie kans om de mensen van de band en de techniek beter leren kennen. Er is voorafgaand geen technische kennis nodig. Eigenlijk, als je een beetje met een computer om kunt gaan is dat voldoende. Doe je mee? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Gerelateerde pagina's