Dienst 6 december 2020: God komt eraan! Is Hij welkom?

Dienst Noorderlicht

6 december 2020 Voorganger: Jurek Woller

Bijbelgedeelte: Psalm 24

Hieronder kun je de opname van de dienst van 6 december bekijken. De dienst is ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De leesversie staat hier voor je klaar. In onze tijd lijkt er steeds minder plek voor God in het leven van mensen, en zeker ook in de samenleving. Het valt extra op in adventstijd, de tijd waarin we mogen uitkijken naar de komst van Jezus. Psalm 24 vertelt een ander verhaal: God komt er aan, Hij wil aanwezig zijn op aarde. De vraag naar ons is: is hij welkom? Deze maand collecteren we voor 5 projecten. Bezoek hier de decembergift-pagina Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) meer info over de projecten, en ook de QR-code naar de Decembergift-pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

Vragen om over verder te denken na de preek:

* 1 Ben je deze adventstijd bezig met de komst van Jezus? Zo ja: hoe? Zo nee: waarom niet?
* 2 Zijn er gebieden in je leven waar je God liever buiten de deur houdt?
* 3 Wat spreekt je aan in deze beelden van God? Waar heb je moeite mee?
De HEER is de eigenaar en schepper van de wereld
De HEER is heilig en zegenend aanwezig in de wereld
De HEER is een machtige strijder die als koning vol glorie binnengaat in de wereld

Oproepjes

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor het geluids- en techniekteam gezocht
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen en inregelen van de band. Iedere zondag doet het team haar best om de muziek in de kerk zo mooi mogelijk te laten klinken. Dit doen zij op dit moment met 7 mensen en daar mogen er zeker nog 3 bij. Dit is ook een mooie kans om de mensen van de band en de techniek beter leren kennen. Er is voorafgaand geen technische kennis nodig. Eigenlijk, als je een beetje met een computer om kunt gaan is dat voldoende. Doe je mee? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Medewerkers voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven