Dienst 31 oktober 2021: De verwondering in je leven

Dienst Noorderlicht Prinsekerk

31 oktober 2021
Voorganger: Bram Robbertsen

Dienst 31 oktober 2021: De verwondering in je leven

Bijbelgedeelte: Psalm 8

Als kind verwonder je je over de kleinste dingen. Het lijkt erop dat we dit als volwassenen hebben verleerd. Het geheim van het goede leven is echter verwondering. Hoe krijg je de verwondering weer terug in jouw leven? Hierover gaan we vandaag nadenken.

De dienst start om 11:00 uur hier. De diensten zijn na afloop ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De meest recente luisterversies van onze preken vind je hier op ons Spotify-kanaal.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE LIVESTREAM DIENST VAN 11:00 UUR. ←

Klik om de dienst bij te wonen op de dienst van het tijdstip naar jouw keuze. Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

Dienst 24 oktober 2021: In Gods familie opgenomen!?

Laat ons samen luisteren, in de kerk of via de livestream. De (audioversie van de) preek van vandaag komt nadien (en na montage) beschikbaar op ons Spotifykanaal.

Muziek

De liederen van de dienst van vandaag verschijnen tijdens de dienst hier op de pagina.

Let op: in verband met beeldrecht zie je in de replay op YouTube (na de dienst) niet altijd alle liederen terug. We zorgen er dan voor dat je die liederen dan alsnog kunt vinden door een directe link hier op de pagina, naar dat betreffende lied op YouTube of Spotify.

  • Zie de zon, zie de maan ~ Kids Opwekking 23
  • Hoe groot zijt Gij ~ Opwekking 407
  • God I Look To You ~ Jenn Johnson
  • So Will I (100 Billion X) ~ Hillsong Worship
  • Wonderlijk ~ Sela
  • Machtig God, sterke rots ~ Opwekking 277

Hervormingsdag

Vandaag is het Hervormingsdag (of Reformatiedag). In verschillende protestantse kerken herdenken we dat Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk (zoals het betalen voor vergeving, het zgn. 'aflaat') publiceerde. Hij spijkerde deze stellingen tegen de kerkdeur van de slotkapel van Wittenberg in Duitsland aan. Uiteindelijk leidde zijn verzet tot de Reformatie; een breuk met de kerk van Rome. Dat was het begin van de protestantse kerken.

MEDEDELINGEN

  1. Er worden 4 lotgenotenavonden (3, 10, 17 november, 1 december) georganiseerd over mentale uitdagingen in het leven, zoals verlies en rouw, depressie, burn-out en eetstoornissen. Je kunt je (per thema) opgeven via rosemarie@noorderlichtrotterdam.nl.

  2. Op 13 november kun je deelnemen aan een sponsorloop van Sint voor Kint, waarbij je bijdragen voor Sintcadeautjes bij elkaar kunt lopen voor kinderen van ouders die weinig te besteden hebben. Geef je op via sintvoorkintnoord@gmail.com.

Zou je een financieel steentje willen bijdragen aan de algemene diaconie? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van 'Gift Algemene Diaconie'. Je kunt ook je bijdrage overmaken via de QR-code die je hierboven vindt.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.
We hopen op jullie steun voor dit doel!

Gerelateerde pagina's