Dienst 31 mei 2020, Pinksteren: Ieder in zijn eigen taal

Dienst Noorderlicht Prinsekerk, Oranjekerk en Charlois

Voorganger: Ds. Niels de Jong
Handelingen 2.

Ieder in zijn eigen taal

We vieren vandaag Pinksteren, het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.

Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 31 mei om 6:00 uur 's morgens uitgezonden (fijn voor mensen die in de zorg werken of om andere reden baat hebben bij extra vroege inspiratie), en is daarna uiteraard ook te bekijken. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Wil je de preek liever alleen een audiobestand beluisteren, dan kan dat hier.

Collecte: We hebben besloten meerdere organisaties en mensen (die allen enorm te lijden hebben onder de coronacrisis) te steunen. De QR-code vind je onderaan op deze pagina.

Napraten na de dienst kan online via Zoom tussen 12:00 tot 13:00 uur. Deze link geldt voor alle locaties van Noorderlicht.

De dienst is ook hier als podcast te beluisteren. Je kunt je ook abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

LUISTERLIED

(KLIK HIER VOOR DE LINK)

De wind steekt op - Sela

Als uw heilig vuur ontsteekt
Als antwoord op ons midden
Is de kracht die ons ontbreekt
Aanwezig in ons midden

LUISTERLIED

(KLIK HIER VOOR DE LINK)

Here's My Heart - Lauren Daigle

You are strong, You are sure
You are life, You endure
You are good, always true
You are light breaking through

LUISTERLIED: Holy Spirit - Bethel Church

KLIK HIER voor de link naar het lied

Holy spirit, You are welcome here
Come flood this place and fill the atmosphere
Your glory, God, is what our hearts long for
To be overcome by Your presence, Lord

Vragen ter overdenking:

  • Merk je op een bepaalde manier dat de Heilige Geest je dingen duidelijk heeft gemaakt over God, Jezus, de bijbel, het leven, o.i.d.?
  • Als je jezelf ziet als christen - ervaar je het als een wonder dat je gelooft?
  • Wat vind je van het idee van de Geest als 'innerlijke leermeester'? Is er een gebied waar je wel wat meer inzicht over zou willen hebben van deze leermeester?

VOOR KINDEREN: PINKSTERVLAMMEN!

We gaan creatief aan de slag vandaag! Deze miniworkshop van Creatief Kinderwerk past perfect bij Pinksteren, en de kracht van de Heilige Geest. Herinner je je nog dat de Heilige Geest werd uitgestort door een sterke wind, en dat er een soort vlammetjes boven de volgelingen van Jezus hingen? In de workshop van vandaag ga je aan de slag met wind én vlammen...maar maak je geen zorgen, er komt geen echte brand bij kijken. Veel plezier! Je vindt de workshop HIER op de website van Creatief Kinderwerk.

VOOR JONGEREN: VREEMDE TALEN

De Heilige Geest vervult je met liefde, talenten, en zoveel meer. Vandaag gaan we opzoeken wat dit betekent in andere talen dan Nederlands. Zoek op internet op wat de vertaling is van 'God is liefde', en 'Ik bid om de Heilige Geest'. Je mag zelf een taal kiezen, Zweeds, Frans, Turks, Engels, Swahili...wat jou aanspreekt. De gevonden vertalingen kun je gebruiken om bijvoorbeeld een mooie ansichtkaart te knutselen, met handlettering, stempelen, of wat je leuk vindt.

COLLECTE: CORONAHULP

We geven de collecte van deze maand aan meerdere doelen die zich inzetten voor mensen die hard geraakt worden:

  • Hulpkeuken010: deelnemende Rotterdamse restaurants verzorgen gezonde maaltijden voor een groep mensen die hiervoor niet de mogelijkheden of middelen hebben.

  • Stichting De Haven: pastorale zorg en maatschappelijke hulp voor vrouwen die in de prostitutie werken. Door de maatregelen staan ze ineens op straat. Voor een aantal vrouwen doen we dagelijks boodschappen.

  • Andere coronahulpdoelen, acties en mensen

Even napraten? Dat kan!
Tussen 12:00 en 13:00 uur kunnen we elkaar via live stream video ontmoeten. Je hebt hiervoor een Zoom-account nodig. Dit is gratis. Maak dit account aan op www.zoom.us.

Voor alle locaties van Noorderlicht geldt deze link voor napraten: NAPRATEN VIA ZOOM.

Gerelateerde pagina's