Dienst 29 november 2020: Utopie of profetie?

Dienst Noorderlicht

29 november 2020
Voorganger: Bram Robbertsen

Bijbelgedeelte: Jesaja 61 : 1-3

Vandaag begint de adventsperiode.

De dienst start hier op zondagochtend 29 november om 11:00 uur 's morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. Je vindt de leesversie hier.

Tegenwoordig staan vandaag overal ter wereld zgn. messiassen op, die zeggen dat zij een nieuw begin zullen maken met hun land. Het zijn vaak charismatische leiders die vertellen dat zij het land weer groot en sterk zullen maken. Tegelijk heeft de geschiedenis laten zien dat zij de beloofde messias niet kunnen zijn. Telkens gaat het weer mis. Het is meer van hetzelfde liedje... Wat deze wereld nodig heeft is echt iets nieuws. De hele Bijbel vertelt ons dat we geen redding van mensen moeten verwachten, maar van God. Dat is het geheim van advent. Als we ons laten meenemen door de beweging van Jezus gaan we ook tegen de werkelijkheid in woorden van bevrijding, van troost en genezing spreken.

Collectedoel van deze maand: Sint voor Kint
Lees op deze pagina meer over de Stichting Sint voor Kint. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream.

De liederen van vandaag:

  • Vul dit huis met Uw glorie ~ Opwekking 815
  • Verwachten ~ Sela
  • It is well ~ Bethel Music

And far be it from me to not believe
Even when my eyes can't see
And this mountain that's in front of me
Will be thrown into the midst of the sea

And through it all, through it all
My eyes are on You
And through it all, through it all
It is well

  • Hoopvolle toekomst ~ Sela

U bent God, de Allerhoogste,
God van onbegrensde macht.
Wij geloven en wij hopen
op het einde van de nacht.

  • Wij geloven ~ Opwekking 747

Vragen om over verder te denken na de preek:

  • Wat betekent advent voor jou?

  • Advent is: God komt! In hoeverre zie je uit naar Gods komst in deze wereld? Hoe zou je de verwachting van Gods koninkrijk meer handen en voeten kunnen geven in de komende week?

  • Het gaat in de Bijbel over een Koning en zijn rijk. Wat betekent dat voor ons als we in de wereld om ons heen steeds meer horen over uitsluiting en discriminatie? Op welk terrein vraagt God van mij verandering?

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: SINT VOOR KINT

In Rotterdam groeit 1 op de 4 kinderen op in een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Geregeld blijft er geen geld over voor nieuwe kleren, vakantie of – een Sinterklaascadeau. Sint voor Kint is een jaarlijkse benefietactie met als doel geld op te halen voor Sinterklaascadeaus voor kinderen tussen 2 en 14 jaar in Rotterdam die in armoede opgroeien. Van de opbrengst van de benefietactie krijgen de ouders van de kinderen een cadeaubon van de speelgoedwinkel t.w.v. €20,- zodat ze een Sinterklaascadeau kunnen kopen voor hun kinderen. Hieronder vallen alle kinderen van wie de ouders een pakket ontvangen van de Voedselbank Rotterdam.

We hopen op jullie steun voor dit doel!

VOOR DE KINDEREN: ADVENTSKALENDER

Vandaag maken we een adventskalender.
Advent is de periode van 4 weken voor kerst. Dat is meteen ook het begin van het nieuwe kerkelijke jaar. Daar gaat het werkje van vandaag over. We maken vandaag een adventskalender. Je kunt het werkje hier dowloaden. We zouden het leuk vinden als je een foto van je kalender mailt naar info@noorderlichtrotterdam.nl (als je leuk vindt!).
Download hier het werkje van deze week.

Op YouTube hebben we onze livestreams staan, maar ook kiezen we muziek uit. Ook voor jou! Je vindt hier de playlists:

Ook kun je iets kiezen uit de KERKFLIX. En had je de KIDSpagina al gezien?

Oproepjes

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor het geluids- en techniekteam gezocht
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen en inregelen van de band. Iedere zondag doet het team haar best om de muziek in de kerk zo mooi mogelijk te laten klinken. Dit doen zij op dit moment met 7 mensen en daar mogen er zeker nog 3 bij. Dit is ook een mooie kans om de mensen van de band en de techniek beter leren kennen. Er is voorafgaand geen technische kennis nodig. Eigenlijk, als je een beetje met een computer om kunt gaan is dat voldoende. Doe je mee? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Medewerkers voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's