Dienst 28 februari 2021: Als je je weleens ergert aan Jezus

Dienst Noorderlicht

28 februari 2021
Voorganger: ds. Niels de Jong

De dienst start hier op 28 februari om 11:00 uur 's morgens.
De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De printbare preek staat hier voor je klaar. De luisterversie op Spotify vind je (zodra deze gemonteerd is) hier op ons Spotify-kanaal.

Dienst 28 februari 2021: Als je je weleens ergert aan Jezus
Bijbelgedeelten: Matteüs 11: 2 – 6, 13: 53 - 58, en 15: 10 – 14.

Jezus zegt of doet geregeld dingen die mensen in zijn tijd ergerden. En sommige uitspraken en daden van Jezus roepen ook bij ons ergernis op. Wat moet je daarmee? Is dat erg? Wat zeggen zulke ergernissen over Jezus? En wat zegt het over onszelf? Jezus zegt erover: 'gelukkig ben je als je geen aanstoot aan mij neemt'. Over die uitspraak van Jezus denken we na.

Deze maand collecteren we voor de diaconie.
Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) meer info over dit project, en ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, deze wordt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link. Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

Als je je weleens ergert aan Jezus

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je in de loop van zondag hier op de pagina. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream. De liederen van vandaag verschijnen gedurende de dienst op deze plek op deze dienstpagina. Vandaag:

  • Jezus' liefde voor mij ~ Sela
  • Schijn met Uw licht ~ Opwekking 559
  • Storm op het meer ~ Delise
  • Vragen ~ Opwekking 830
  • The Lion and The Lamb ~ Big Daddy Weave

Vragen om over door te denken na de preek:

  • Herken je dat je je wel eens ergert aan Jezus? Zo ja, waarom?
  • Zijn er bij jouw verwachtingen met betrekking tot Jezus die niet zijn uitgekomen?
  • Wat zegt die ergernis over jouzelf?
  • Kun je Jezus vertrouwen - ook in de dingen waar je je aan hem ergert?

VOOR DE KINDEREN

  • Jezus loopt altijd met je mee. Op dit postertje dat je kunt uitprinten, kun je ook een foto of tekening van jezelf opplakken!

VOOR DE TIENERS:

Jezus loopt altijd met je mee, en dat is een enorme steun! Deze postertjes kunnen je hier aan herinneren. Als je het leuk vindt, kun je ze uitprinten en op je kamer hangen. Of bijvoorbeeld op de plek waar je je huiswerk maakt. Een beetje steun in bijzondere tijden!

EN NATUURLIJK HEBBEN WE OOK DE KIDS-PAGINA.

→ Je kunt HIER iets uitzoeken op de Kids-pagina.

Ook hebben we muziek op ons YouTube-kanaal voor je uitgezocht. Je vindt hier de playlists:
PLAYLIST VOOR KINDEREN
VOOR TIENERS

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: DE DIACONIE

Bij Noorderlicht dragen we met liefde en in praktische zin bij aan het welzijn van mensen in onze gemeente, en in onze buurt. Onze diaconie heeft middelen nodig om dit goed te doen. We waarderen het enorm als je wilt bijdragen aan de diaconie. Deze hele maand is onze collecte bestemd voor de diaconie.

De visie van de diaconie komt samen met de visie van Noorderlicht: 'Samen met Jezus impact hebben'. Projecten en hulp wordt geboden op 3 vlakken: verbinding, financiële hulp en praktische zorg. Geestelijke hulp geven we in ieder geval. Collecte voor de diaconie is belangrijk om projecten en hulp te kunnen blijven bieden: bv. leefgeld/noodhulp, wekelijkse maaltijd, de vergoeding voor vrijwilligers, de diaconaal werker, kerstdiner, en de Noordermarkt.

Zou je een financieel steentje willen bijdragen? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van 'Diaconie'. Je kunt ook de QR-code hiernaast scannen. Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.

We hopen op jullie steun.

Gerelateerde pagina's