Dienst 27 december 2020: Vol vrede weer verder

Dienst Noorderlicht

27 december 2020
Voorganger: ds. René van Loon

De dienst start hier op 27 december om 11:00 uur 's morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De printbare preek vind je hier.

Vol vrede weer verder
Lukas 2: 22-40, vers 29 - 32

Wij hebben Kerst gevierd, en nu mogen we weer verder. Donderdagavond gaan we de grens over naar een nieuw jaar. God gaat mee, Hij blijft trouw. En Hij zoekt mensen, die ook trouw blijven. God zoekt geestelijke langebaanschaatsers. Doorzetters. Doe je mee? Of is je geloof grillig, met horten en stoten?

Deze maand collecteren we voor 5 projecten. Bezoek hier de decembergift-pagina.
Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) meer info over de projecten, en ook de QR-code naar de Decembergift-pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link. Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

VOL VREDE WEER VERDER

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je in de loop van zondag hier op de pagina. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream.

  • Geef ons vrede ~ Elly & Rikkert
  • Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen ~ Opwekking 334

kom Jezus kom
vul dit land met Uw heerlijkheid
kom heilge geest stort op ons Uw vuur
zend Uw rivier
laat Uw heil heel de aard vervullen
spreek Heer Uw woord dat het licht overwint

  • Simeon's Caticle ~ Hangad

Lord, let Your servant go in peace
For Your Word has been fulfilled.
Lord, let Your servant go in peace
For Your Word has been fulfilled.

  • Nu laat U mij in vrede gaan ~ Sela

Nu laat U mij in vrede gaan,
want U lost uw beloften in.
Ik neem uw redding dankbaar aan,
tot eens de wereld vrede vindt.
Wanneer ik hier mijn ogen sluit,
heet U mij welkom in uw huis.
Ik leef het leven tegemoet,
tot ik U zie en U ontmoet!

  • Regeer in mij ~ Opwekking 569

Vragen om na de preek over door te denken:

  • Ken jij in jouw omgeving geestelijke langebaanschaatsers? Zo ja, wat is kenmerkend voor hen? Wat leer je van hen?

  • Simeon wordt steeds in verband gebracht met de Heilige Geest. Is hij een geestelijke langebaanschaatser omdat de Heilige Geest in hem werkt? Of werkt de Heilige Geest in hem omdat hij een langebaanschaatser is? Hoe werkt dat, denk je?

  • Simeon en Hanna zien Jezus letterlijk, met hun ogen. Dat geeft hen vrede in hun ziel. Wij kunnen Jezus niet met onze ogen zien. Hoe werkt dat bij ons? Op welke manier kun je Jezus zien en dan vol vrede weer verder gaan?

VOOR DE KINDEREN

Het werkje is hier vanaf zondagmorgen te vinden. Deze keer is het een kleurplaat: 'Dank U voor deze nieuwe morgen'.

Op YouTube hebben we onze livestreams staan, maar ook kiezen we muziek uit. Ook voor jou! Je vindt hier de playlists:

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: DECEMBERGIFT VOOR 5 PROJECTEN

Samen met Jezus impact hebben, dat is de missie van Noorderlicht. Het afgelopen half jaar was het een uitdaging om aan deze missie te blijven werken. Ook de komende coronaperiode zal dat wel een uitdaging blijven... Veel van de initiatieven die het verschil maken, kosten echter ook geld. Omdat verschillende mensen ons ertoe hebben aangespoord om vrijmoedig om financiële steun te vragen, doen we dat op deze pagina (en middels een flyer).

Zou je een financieel steentje willen bijdragen? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van het projectnummer. Heeft u / heb jij vragen of zou u/jij meer informatie over het doel willen hebben over één van bovenstaande doelen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.

We hopen op jullie steun.

Oproepjes en mededelingen

Oliebollenactie voor Papua Nieuw-Guinea
Danielle en Jasper, leden van Noorderlicht, werken in een ziekenhuis in Papua New Guinea. Zij bieden medische zorg aan mensen tot diep in de jungle. Door een oliebollen actie willen we geld inzamelen voor een waterreservoir. Zo krijgt het dorp schoon drinkwater en kunnen ziektes worden voorkomen. Wil je hieraan bijdragen? Bestel dan oliebollen of appelbeignets via oliebollenpng@gmail.com. Je bestelling plaatsen kan tot en met 27 december.

Medewerker(s) voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Heb je interesse in zelf belijdenis afleggen?
Dat kan. Neem hiervoor contact op met ds. Niels de Jong via niels@noorderlichtrotterdam.nl.

Heb je de Kerstnachtfilm nog niet gezien? Geen nood: je kunt deze hier bekijken!
We hopen dat de film je kracht en inspiratie geeft...en verbondenheid met deze Kerst.

Gerelateerde pagina's