Dienst 24 mei 2020: Stilgezet

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

Voorganger: Ds. René van Loon, predikant bij De Samaritaan

Stilgezet

Het was afgelopen donderdag Hemelvaart. We staan vandaag stil bij deze gebeurtenis, zoals door Lucas is beschreven in twee fragmenten in de Bijbel:
Lucas 24:46-53
Handelingen 1:1-12

Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 24 mei om 6:00 uur 's morgens uitgezonden (fijn voor mensen die in de zorg werken of om andere reden baat hebben bij extra vroege inspiratie), en is daarna uiteraard ook te bekijken. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Wil je de preek liever alleen een audiobestand beluisteren, dan kan dat hier.

Collecte: We hebben besloten meerdere organisaties en mensen (die allen enorm te lijden hebben onder de coronacrisis) te steunen. De QR-code vind je onderaan op deze pagina.

Napraten na de dienst kan online via Zoom tussen 12:00 tot 13:00 uur. Deze link geldt voor alle locaties van Noorderlicht.

De dienst is ook hier als podcast te beluisteren. Je kunt je ook abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

LUISTERLIED: Stil, mijn ziel, wees stil - Opwekking 717

KLIK HIER voor de link naar het lied

Stil, mijn ziel, wees stil,
en wees niet bang
voor de onzekerheid van morgen

LUISTERLIED

(KLIK HIER VOOR DE LINK)

Opwekking 754 - Kom, O Heilige Geest

Heilige Geest van God
Adem in ons midden
Dan zullen wij aanbidden
De Vader en de Zoon

Vragen ter overdenking:

  • "Wachttijd is geen verloren tijd." Herken je dat? Zo ja, kun je er een voorbeeld van geven?

  • "Denk aan je wortels." Op welke manier zou het besef jou kunnen helpen dat je staat in een eeuwenlange lijn van verbondenheid van God met de mensen?

  • "Er ligt nieuwe kleding voor je klaar." Jezus vergelijkt de Heilige Geest met kleding: je wordt "met kracht uit de hemel bekleed". Doordenk deze vergelijking eens verder: wat leer je hieruit over de Heilige Geest?

ACTIVITEIT VOOR KINDEREN

Ook vandaag is er een kinder- en jongerenactiviteit. Deze keer is het DE WOLK, afkomstig van Creatief Kinderwerk, en past perfect bij het thema van vandaag - en bij Hemelvaart. Je vindt de opdracht hier.

COLLECTE: CORONAHULP

We geven de collecte van deze maand aan meerdere doelen die zich inzetten voor mensen die hard geraakt worden:

  • Hulpkeuken010: deelnemende Rotterdamse restaurants verzorgen gezonde maaltijden voor een groep mensen die hiervoor niet de mogelijkheden of middelen hebben.

  • Stichting De Haven: pastorale zorg en maatschappelijke hulp voor vrouwen die in de prostitutie werken. Door de maatregelen staan ze ineens op straat. Voor een aantal vrouwen doen we dagelijks boodschappen.

  • Andere coronahulpdoelen, acties en mensen

MEDEDELING: ROTTERDAM BIDT!

In de aanloop naar Pinksteren gaan we 10 dagen lang samen bidden, voor Gods Koninkrijk, voor Rotterdam, voor mensen die door corona zijn getroffen, voor mensen om wie we geven.

DOE JE MEE? Klik hier.

Even napraten? Dat kan!
Tussen 12:00 en 13:00 uur kunnen we elkaar via live stream video ontmoeten. Je hebt hiervoor een Zoom-account nodig. Dit is gratis. Maak dit account aan op www.zoom.us.

Voor alle locaties van Noorderlicht geldt deze link voor napraten: NAPRATEN VIA ZOOM.

Gerelateerde pagina's