Dienst 22 november 2020: Hoe gaat het met de liefde?

Dienst Noorderlicht

22 november 2020
Voorganger: ds. Niels de Jong

Er komen meerdere bijbelgedeelten aan de orde, deze zijn in de preek verwerkt.

De dienst start hier op zondagochtend 22 november om 11:00 uur 's morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. Je vindt HIER de leesversie.

Vandaag is een speciale dienst: het is een Avondmaaldienst, en je bent van harte uitgenodigd om hier ook thuis aan mee te doen. We zijn ons er heel erg van bewust dat we al een half jaar geen avondmaal hebben gevierd met elkaar. En dat gemis begint zich meer en meer te voelen. Omdat het er allerminst naar uitziet dat de coronaperiode met bijbehorende maatregelen snel voorbij zal zijn, hebben we besloten om toch ook in deze periode avondmaal te vieren. Het vieren van het avondmaal is niet alleen een enorm geloofsversterkend middel (en dat kunnen we in de taaie periode goed gebruiken!), maar ook nog eens een directe opdracht van de Here Jezus zelf (bv. ‘Doe dit tot Mijn gedachtenis’ - 1 Korinthe 11: 24). Zo herinneren we ons de liefde en opoffering van de Heer op een manier die woorden alleen niet bereiken. We zien uit naar een dienst die het geloof van een ieder versterkt en waarbij we ons thuis mogen weten bij de Gastheer van het avondmaal, de Heer Jezus Christus.

Hoe doe je mee?
Voordat de dienst begint kun je hiervoor wat brood op een schaal leggen en wat wijn of druivensap inschenken. Tijdens de dienst zal er één bepaald moment zijn waarop we allemaal tegelijkertijd het brood eten en ook één bepaald moment waarop we allemaal tegelijkertijd de wijn drinken. Om de verbondenheid het meest te ervaren is het wellicht het mooist – als dat haalbaar is – om de dienst om 11 uur direct mee te kijken.

Collectedoel van deze maand: Sint voor Kint
Lees op deze pagina meer over de Stichting Sint voor Kint. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link. Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

Hoe gaat het met de liefde?

De allerbelangrijkste zaken van het leven: geloof, hoop en liefde. Als je deze drie hebt, ben je een rijk mens. En een goed mens ook. In een serie van drie preken denken we na over deze waardevolle zaken, die ook altijd weer bedreigd worden (bv. door cynisme, onzekerheid, onverschilligheid, e.d.). Komende zondag kijken we naar ‘liefde’. Het zal blijken dat de liefde waar de bijbel over spreekt niet een soort soft skill is, maar iets veel uitdagenders, mooiers, pijnlijkers, groters, etc. is. In de preek zoeken we verdieping ten aanzien van dit woord, als ook om het heel concreet te maken. Om ons te helpen meer lief te hebben.

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je in de loop van zondag hier op de pagina. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream.

Twee van de liederen van vandaag:

  • U geeft een nieuw lied ~ Opwekking 587
  • Heerser over alle dingen ~ Kees Kraayenoord
  • Splinters and Stones ~ Hillsong United
  • For the One ~ Bethel Music

'Cause oh how You love us
From the homeless to the famous and in between
'Cause You formed us, You made us carefully
'Cause in the end we're all your children

  • Voor Eeuwig ~ Opwekking 620

Vragen om over verder te denken na de preek:

  • Herken je dat liefde hard werken is en ingewikkeld?
  • Merk je dat het helpt om je te richten op (het kruis van) Jezus? Waarom wel/niet?
  • Maak eens concreet hoe jij deze week iets dat je hebt kan geven?

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: SINT VOOR KINT

In Rotterdam groeit 1 op de 4 kinderen op in een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Geregeld blijft er geen geld over voor nieuwe kleren, vakantie of – een Sinterklaascadeau. Sint voor Kint is een jaarlijkse benefietactie met als doel geld op te halen voor Sinterklaascadeaus voor kinderen tussen 2 en 14 jaar in Rotterdam die in armoede opgroeien. Van de opbrengst van de benefietactie krijgen de ouders van de kinderen een cadeaubon van de speelgoedwinkel t.w.v. €20,- zodat ze een Sinterklaascadeau kunnen kopen voor hun kinderen. Hieronder vallen alle kinderen van wie de ouders een pakket ontvangen van de Voedselbank Rotterdam.

We hopen op jullie steun voor dit doel!

VOOR DE KINDEREN

Vandaag hebben we een werkje voor je, en een muziekplaylist
... Daar gaat het werkje van vandaag over.
Download hier het werkje van deze week.

Op YouTube hebben we onze livestreams staan, maar ook kiezen we muziek uit. Ook voor jou! Je vindt hier de playlists:

Ook kun je iets kiezen uit de KERKFLIX. En had je de KIDSpagina al gezien?

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

Oproepjes

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor het geluids- en techniekteam gezocht
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen en inregelen van de band. Iedere zondag doet het team haar best om de muziek in de kerk zo mooi mogelijk te laten klinken. Dit doen zij op dit moment met 7 mensen en daar mogen er zeker nog 3 bij. Dit is ook een mooie kans om de mensen van de band en de techniek beter leren kennen. Er is voorafgaand geen technische kennis nodig. Eigenlijk, als je een beetje met een computer om kunt gaan is dat voldoende. Doe je mee? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Medewerkers voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's