Dienst 17 mei 2020: Aan de voeten van Jezus

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

Voorganger: Corine Zonnenberg, predikant i.o.

Aan de voeten van Jezus (dienst 17 mei 2020)

De vier mannen brengen hun vriend aan de voeten van Jezus. Ook vandaag is dat de plek waar wij anderen naar toe mogen brengen. Maar ook de plek waar ze zelf steeds mogen zijn en vanuit bewegen. Maar wat als het niet lukt? Wat kunnen we dan leren uit dit verhaal? Durf jij jezelf aan de voeten van Jezus te laten brengen?

Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 17 mei om 6:00 uur 's morgens uitgezonden (fijn voor mensen die in de zorg werken of om andere reden baat hebben bij extra vroege inspiratie), en is daarna uiteraard ook te bekijken. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Wil je liever alleen een audiobestand beluisteren, dan kan dat hier.

Collecte: We hebben besloten meerdere organisaties en mensen (die allen enorm te lijden hebben onder de coronacrisis) te steunen. De QR-code vind je onderaan op deze pagina.

Napraten na de dienst kan online via Zoom tussen 12:00 tot 13:00 uur. Deze link geldt voor alle locaties van Noorderlicht.

De dienst is ook hier als pocast te beluisteren.

LUISTERLIED: Aan Uw voeten Heer - Opwekking 462

KLIK HIER voor de link naar het lied

Ja ik verkies nu om bij U te zijn,
En om naar U te luisteren.
In plaats van altijd maar weer bezig te zijn,
Kom ik nu tot U, o Heer.

LUISTERLIED

(KLIK HIER VOOR DE LINK)

Feet Of Jesus - Steven Curtis Chapman

So I will rest in the shelter of my Savior's embrace
Hidden safely in the refuge of His mercy and His Grace
And I Will Sing Hallelujah to the One who sets me free
And you will find me in the arms of Jesus

ACTIVITEIT VOOR KINDEREN EN TIENERS

Ook vandaag is er een kinder- en jongerenactiviteit. Deze keer is het weer een heel creatieve. De activiteit sluit aan bij het verhaal van de verlamde man en de vier vrienden uit Marcus 2 :1-12. Je vindt de opdracht hier.

COLLECTE: CORONAHULP

We geven de collecte van deze maand aan meerdere doelen die zich inzetten voor mensen die hard geraakt worden:

  • Hulpkeuken010: deelnemende Rotterdamse restaurants verzorgen gezonde maaltijden voor een groep mensen die hiervoor niet de mogelijkheden of middelen hebben.

  • Stichting De Haven: pastorale zorg en maatschappelijke hulp voor vrouwen die in de prostitutie werken. Door de maatregelen staan ze ineens op straat. Voor een aantal vrouwen doen we dagelijks boodschappen.

  • Andere coronahulpdoelen, acties en mensen

MEDEDELING: ROTTERDAM BIDT!

In de aanloop naar Pinksteren gaan we 10 dagen lang samen bidden, voor Gods Koninkrijk, voor Rotterdam, voor mensen die door corona zijn getroffen, voor mensen om wie we geven.

DOE JE MEE? Klik hier.

Even napraten? Dat kan!
Tussen 12:00 en 13:00 uur kunnen we elkaar via live stream video ontmoeten. Je hebt hiervoor een Zoom-account nodig. Dit is gratis. Maak dit account aan op www.zoom.us.

Voor alle locaties van Noorderlicht geldt deze link voor napraten: NAPRATEN VIA ZOOM.

Gerelateerde pagina's