Dienst 15 november 2020: Hoe staat het met je hoop?

Dienst Noorderlicht

15 november 2020 Voorganger: ds. Niels de Jong Vandaag is een speciale dienst: er worden kinderen gedoopt en opgedragen. De dienst start hier op zondagochtend 15 november om 11:00 uur ’s morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal.

Hoe staat het met je hoop?

De allerbelangrijkste zaken van het leven: geloof, hoop en liefde. Als je deze drie hebt, ben je een rijk mens. En een goed mens ook. In een serie van drie preken denken we na over deze waardevolle zaken, die ook altijd weer bedreigd worden (bv. door cynisme, onzekerheid, onverschilligheid, e.d.). Komende zondag kijken we naar ‘hoop’. Welke hoop kun je hebben voor dit leven? En voor na dit leven? Of is dit wishful thinking? En wat is eigenlijk de grond van deze hoop? En hoe kun je je hoop voeden? Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je hier. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen. Collectedoel van deze maand: Sint voor Kint Lees op deze pagina meer over de Stichting Sint voor Kint. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

Vragen om over verder te denken na de preek:

* Hoe staat er voor met je hoop? Doet deze coronatijd iets met je hoop?
* Wat is je hoop voor dit leven? Op wat of wie baseer je deze hoop?
* Leef je met hoop voor na dit leven? Op grond waarvan?
* Hoe kun je de komende tijd je hoop voeden?

Oproepjes

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor het geluids- en techniekteam gezocht
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen en inregelen van de band. Iedere zondag doet het team haar best om de muziek in de kerk zo mooi mogelijk te laten klinken. Dit doen zij op dit moment met 7 mensen en daar mogen er zeker nog 3 bij. Dit is ook een mooie kans om de mensen van de band en de techniek beter leren kennen. Er is voorafgaand geen technische kennis nodig. Eigenlijk, als je een beetje met een computer om kunt gaan is dat voldoende. Doe je mee? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top