Dienst 14 februari 2021: Hoe zit het met relaties en seks?

Dienst Noorderlicht

14 februari 2021
Voorganger: ds. Niels de Jong

De dienst start hier op 14 februari om 11:00 uur 's morgens.
De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De printbare preek vind je hier. De luisterversie op Spotify vind je (zodra deze gemonteerd is) hier op ons Spotify-kanaal.

Dienst 14 februari 2021: Hoe zit het met relaties en seks?

Vandaag is deel 7 in de serie over het boek Spreuken. Het gaat over een onderwerp dat iedereen raakt: relaties en seks. Of je nu single bent of al jaren samen met iemand, of je gelukkig in de liefde bent of ongelukkig met relaties bent geweest, of je onbevangen t.o.v. seksualiteit of juist helemaal niet - we hebben allemaal zo onze vragen over wat goed en gezond is in relaties en seks. Het bijbelboek Spreuken schiet ons te hulp! De oude wijsheid en observaties van Spreuken blijken verrassend relevant voor mensen van vandaag. En dus in relaties van vandaag. Vandaag gaan we erop in!

Deze maand collecteren we voor de diaconie.
Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) meer info over dit project, en ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, deze wordt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link. Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

Wat zijn echte vrienden?

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je in de loop van zondag hier op de pagina. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream. De liederen van vandaag verschijnen gedurende de dienst op deze plek op deze dienstpagina. De liederen van vandaag:

  • De Leeuw en het Lam ~ Opwekking 796
  • U maakt ons een ~ Opwekking 194
  • Reckless Love ~ Cory Asbury

Oh, the overwhelming, never-ending, reckless love of God
Oh, it chases me down, fights 'til I'm found, leaves the 99
And I couldn't earn it
I don't deserve it, still You give yourself away
Oh, the overwhelming, never-ending, reckless love of God

  • Wedding Day ~ Casting Crowns

When someone dries your tears
When someone wins your heart
And says your beautiful
When you don't know you are
And all you've longed to see
Is written on his face
When love has come and finally set you free
On that wedding day
On that wedding day

  • One Thing Remans ~ Jesus Culture

Your love never fails
It never gives up
It never runs out on me

Vragen om over door te denken na de preek:

  • Wat sprak je het meest aan in deze preek?
  • Wat vind je het lastigst in onze cultuur voor wat betreft seksualiteit en relaties?
  • Welke wijsheid zou je deze week willen en/of kunnen delen met iemand in je omgeving?

WERKJE VOOR DE KINDEREN

Iedere week vind je een werkje hier op de pagina, dat je kunt printen. Vandaag voor jou gevonden op Kleurversjes.nl:

EN NATUURLIJK HEBBEN WE OOK DE KIDS-PAGINA.

→ Je kunt HIER iets uitzoeken op de Kids-pagina.

Ook hebben we muziek op ons YouTube-kanaal voor je uitgezocht. Je vindt hier de playlists:
PLAYLIST VOOR KINDEREN
VOOR TIENERS

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: DE DIACONIE

Bij Noorderlicht dragen we met liefde en in praktische zin bij aan het welzijn van mensen in onze gemeente, en in onze buurt. Onze diaconie heeft middelen nodig om dit goed te doen. We waarderen het enorm als je wilt bijdragen aan de diaconie. Deze hele maand is onze collecte bestemd voor de diaconie.

De visie van de diaconie komt samen met de visie van Noorderlicht: 'Samen met Jezus impact hebben'. Projecten en hulp wordt geboden op 3 vlakken: verbinding, financiële hulp en praktische zorg. Geestelijke hulp geven we in ieder geval. Collecte voor de diaconie is belangrijk om projecten en hulp te kunnen blijven bieden: bv. leefgeld/noodhulp, wekelijkse maaltijd, de vergoeding voor vrijwilligers, de diaconaal werker, kerstdiner, en de Noordermarkt.

Zou je een financieel steentje willen bijdragen? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van 'Diaconie'. Je kunt ook de QR-code hiernaast scannen. Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.

We hopen op jullie steun.

Gerelateerde pagina's