Dienst 12 september 2021: Wat zou nu ons gouden kalf zijn?

Dienst Noorderlicht Prinsekerk

12 september 2021
Voorganger: ds. Niels de Jong

Dienst 12 september 2021: Wat zou nu ons gouden kalf zijn?

Bijbelgedeelte: Exodus 32

'Het gouden kalf aanbidden' is een uitdrukking die uit Exodus 32 komt. En de boodschap van Exodus 32 is dat een gouden kalf je niets brengt, alleen maar bij God vandaan houdt, leidt tot destructie en je afbrengt van de lange weg naar de vrijheid. Als we kijken naar dit - tamelijk heftige - verhaal dan brengt ons dat op de vraag: welk gouden kalf is voor ons verleidelijk?

De dienst start om 11:00 uur hier. De diensten zijn na afloop ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De meest recente luisterversies van onze preken vind je hier op ons Spotify-kanaal.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE LIVESTREAM DIENST VAN 11:00 UUR. ←

Klik om de dienst bij te wonen op de dienst van het tijdstip naar jouw keuze. Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

Waarom zou je je aan Gods regels houden?

Laat ons samen luisteren, in de kerk of via de livestream. De (audioversie van de) preek van vandaag komt nadien (en na montage) beschikbaar op ons Spotifykanaal.

Muziek

De liederen die tijdens deze dienst worden gezongen:

  • Holy Spirit ~ Jesus Culture
  • Here Is My Heart, Lord ~ Casting Crowns
  • Ik val niet uit Zijn hand ~ Psalmen voor nu
  • Mijn Jezus, Mijn Redder ~ Opwekking 461
  • Jezus alleen ~ Opwekking 575

Zou je een financieel steentje willen bijdragen aan Stichting Safe Haven? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van 'Gift Stichting Safe Haven'. Je kunt ook je bijdrage overmaken via de QR-code die je hierboven vindt.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.
We hopen op jullie steun voor dit doel!

VOOR DE KINDEREN

De Kids-pagina heeft een update gekregen: er staan hier maar liefst 37 werkjes klaar om uit te kiezen. Kleurplaten, memoryspel, filmpjes...en nog veel meer.

Ook zijn er weer kindernevendiensten en tienerdiensten in de Prinsekerk.

Gerelateerde pagina's