Dienst 11 oktober 2020: Je krijgt van God zoveel als je nodig hebt

Dienst Noorderlicht

11 oktober 2020
Voorganger: ds. Niels de Jong

De dienst start hier op zondagochtend 11 oktober om 11:00 uur 's morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal.
Vandaag is een doopdienst; we verwelkomen kinderen in onze gemeente. Hier zijn we dankbaar voor.

Bijbelgedeelte: Handelingen 18: 1 - 11

'Ik sta je bij en niemand zal een vinger naar je uitsteken om je kwaad te doen, want veel mensen in deze stad behoren mij toe.'

Je krijgt van God zoveel als je nodig hebt

In Handelingen 18 lijkt de onvermoeibare en standvastige Paulus het moeilijk te hebben. Ook vanuit de brieven krijgen we de indruk dat alle teleurstellingen, tegenslag, tegenstand en moeilijkheden hem niet in de kouwe kleren zijn gaan zitten. Hier in Korinthe wordt Paulus moed ingesproken door God. En hij krijgt ook richting van Boven voor wat hij moet doen. God lost niet alles op voor hem, maar hij krijgt precies zoveel als hij nodig heeft. En dat is ook wat God ons wil geven.

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten.
De printbare versie van de preek vind je hier, en de luisterversie komt maandag beschikbaar. Je vindt hieronder ook een activiteit voor de tieners en kinderen, vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, en de collecte.

Collectedoel van deze maand: algemene diaconie
Lees op deze pagina meer over de algemene diaconie. Je vindt hieronder ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link.

Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

Vandaag is een doopdienst, en we zijn dankbaar voor de kinderen in onze gemeente. Jezus zei:

Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream. De liederen van vandaag:

  • Stap voor stap - Opwekking 683
  • Lopen op het water - Opwekking 789
  • Stil - Opwekking 695
  • Reckless Love - Cory Asbury

Daarnaast geven we je een link naar een lied dat je wellicht iets goeds brengt.

Uitgelicht: 'God Provides' - Tamela Mann

Klik hier voor de link naar het lied.

God provides
Yes, He'll step right in, in the nick of time, yes he will

Vragen om over door te denken:

  • Heb je zelf ervaren dat God je geeft wat je nodig hebt aan bemoediging en leiding?
  • Vind je het lastig om Gods timing te vertrouwen?
  • Is er een deel van de toezegging aan Paulus die je zelf ook goed kunt gebruiken? 1) 'Wees niet bang'; 2) 'blijf spreken'; 3) 'Ik sta je bij'; 4) 'er zijn in deze stad veel mensen die mij toebehoren'.

VOOR TIENERS: 'WAT ZOU JIJ DOEN?"

Vandaag mag jij je voorstellen hoe het zou zijn als je zelf toevallig zou rondlopen in de verre geschiedenis, en wel in een bijbelverhaal. Wat zou jij doen als je in een bijbelverhaal zou rondlopen? Kijk maar snel!

VOOR KINDEREN: BIDDEN MET KLEURCODES

Vandaag gaan we kleuren. Je vindt het werkje hier op de site Creatief Kinderwerk.

Ook kun je iets uit de Kerkflix kiezen.

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: DE ALGEMENE DIACONIE

De visie van de diaconie komt samen met de visie van Noorderlicht: 'Samen met Jezus impact hebben'.
Projecten en hulp wordt geboden op drie gebieden: Verbinding, Financiële Hulp en Praktische Zorg. Geestelijke Zorg is hierbij overal een onderdeel.
Collecte voor de diaconie is belangrijk om projecten en hulp te kunnen blijven bieden: bv. leefgeld/noodhulp, wekelijkse maaltijd, vergoeding vrijwilligers, diaconaal werker, kerstdiner, en de Noordermarkt.

We hopen op jullie steun voor dit doel!

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's