Dienst 1 november 2020: All I need is love

Dienst Noorderlicht

1 november 2020
Voorganger: Mark van Leeuwen

De dienst start hier op zondagochtend 1 november om 11:00 uur 's morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal.

Bijbelgedeelten: Prediker 4 : 9 - 12 en 7 : 25 - 29 en 1 Korintiërs 13 : 4 - 7

De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid.
Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en reken het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid.

All I need is love

We zijn vandaag in een wereld zonder God hard op zoek naar zingevers (God-vervangers)voor ons leven....Prediker gaat ze bij langs: kennis, plezier, spiritualiteit, werk, fitheid/gezondheid. Vandaag gaan we in over liefde en relaties.

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je hier. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen.

Collectedoel van deze maand: Sint voor Kint
Lees op deze pagina meer over de algemene diaconie. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link.

Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream. De liederen van deze week:

  • God ik adem om van U te zingen - Opwekking 599
  • King of my Heart - Bethel Music
  • Alles is Liefde - BLØF
  • Hier bij U - Hanne de Vries
  • Unfailing Love - Chris Tomlin
  • Mijn Redder - Opwekking 680

Neem mij zoals ik ben, Heer,
Met al mijn angst en falen.
Vul mijn hart opnieuw.
Ik geef mij aan U over
Met alles wat ik geloof, Heer,
Wil ik U volgen.

Daarnaast geven we je een lied ter bemoediging.

'Yet Not I But Through Christ In Me' ~ CityAlight

Klik hier voor de link naar het lied.

To this I hold, my hope is only Jesus
All the glory evermore to Him
When the race is complete, still my lips shall repeat
Yet not I, but through Christ in me
When the race is complete, still my lips shall repeat
Yet not I, but through Christ in me

VOOR KINDEREN EN TIENERS:

Vandaag hebben we wenskaarten voor je. In de Bijbel staat dat je goed voor elkaar moet zijn, en naar elkaar moet omkijken, ook in moeilijke tijden. Heel belangrijk is: 'Heb uw naaste lief als uzelf.' Dit staat in Marcus 12:31. En vandaag gaan we daar iets mee DOEN!
Je kunt DEZE WENSKAARTEN UITPRINTEN, en extra versieren. En natuurlijk...er de naam op schrijven voor wie de kaart bestemd is, en er een wens op schrijven die echt voor diegene is bedoeld.

Er zijn drie kaarten (en die kun je natuurlijk vaker uitprinten!): eentje voor iemand die heel erg belangrijk voor je is, en twee voor je buren of buurtgenoten. Veel mensen hebben het een beetje moeilijk deze tijd. En misschien vind jij het ook maar een beetje een rare tijd! Zo met het coronavirus, en gespannen mensen om je heen. Weet je dat het soms ook fijn voor jezelf kan zijn als je dan juist ook iets voor een ander doet? Bijvoorbeeld een bezorgde, of een beetje humeurige, of lieve buurman of buurvrouw. Schrijf een kaartje, en doe deze bij diegene door de bus.

Ook kun je iets kiezen uit de KERKFLIX. En had je de KIDSpagina al gezien?

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: SINT VOOR KINT

In Rotterdam groeit 1 op de 4 kinderen op in een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Geregeld blijft er geen geld over voor nieuwe kleren, vakantie of – een Sinterklaascadeau. Sint voor Kint is een jaarlijkse benefietactie met als doel geld op te halen voor Sinterklaascadeaus voor kinderen tussen 2 en 14 jaar in Rotterdam die in armoede opgroeien. Van de opbrengst van de benefietactie krijgen de ouders van de kinderen een cadeaubon van de speelgoedwinkel t.w.v. €20,- zodat ze een Sinterklaascadeau kunnen kopen voor hun kinderen. Hieronder vallen alle kinderen van wie de ouders een pakket ontvangen van de Voedselbank Rotterdam.

We hopen op jullie steun voor dit doel!

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Oproepjes

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor het geluids- en techniekteam gezocht
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen en inregelen van de band. Iedere zondag doet het team haar best om de muziek in de kerk zo mooi mogelijk te laten klinken. Dit doen zij op dit moment met 7 mensen en daar mogen er zeker nog 3 bij. Dit is ook een mooie kans om de mensen van de band en de techniek beter leren kennen. Er is voorafgaand geen technische kennis nodig. Eigenlijk, als je een beetje met een computer om kunt gaan is dat voldoende. Doe je mee? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.**

Gerelateerde pagina's