Witte Donderdag: De kunst van het ontvangen

Dienst Noorderlicht

1 april 2021
Voorganger: Jurek Woller

Witte Donderdag: De kunst van het ontvangen
Bijbellezing: Johannes 13: 1 – 15 en 20

Op Witte Donderdag we stil bij de laatste maaltijd die Jezus heeft met zijn leerlingen, vlak voor zijn gevangenneming en dood. Jezus laat daar radicale dienstbaarheid zien, door de voeten van zijn leerlingen wassen. Petrus heeft er grote moeite mee. Wij misschien ook wel? Hoe goed zijn wij eigenlijk in het ontvangen van hulp?

De dienst start hier op 1 april om 18:00 uur 's avonds. De dienst is na afloop ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De luisterversie op Spotify vind je (zodra deze gemonteerd is) hier op ons Spotify-kanaal.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 18:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link. Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de dienst start.

Witte Donderdag: De kunst van het ontvangen

Laat ons samen luisteren naar de dienst kijken en luisteren naar de dienst, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je in de loop van zondag hier op de pagina. De (audioversie van de) preek van vandaag komt nadien (en na montage) beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen.

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: STICHTING PRESENT

Stichting Present gelooft dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn. Present wil een beweging op gang brengen in Rotterdam waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Noorderlicht werkt samen met Present in het opzetten van Noorderlicht Doet projecten.

Zou je een financieel steentje willen bijdragen? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van 'Gift Stichting Present'. Je kunt ook je bijdrage overmaken via de QR-code die je hiernaast vindt.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.
We hopen op jullie steun voor dit doel!

Gerelateerde pagina's