Als het goede pad niet vanzelf spreekt

Dienst Noorderlicht Blijdorp | 5 november 2023

In deze serie over de bijbelboeken I en II Koningen, kijken we dit keer naar Asa. Hij is een voorbeeld van iemand die het goede pad kiest, terwijl dat verre van vanzelfsprekend was. Hij brak met bepaalde gewoonten en startte met goede dingen. Asa is een voorbeeld van hoe je dat niet voor even doet, maar een leven lang. We kijken hoe hij dit doet en hoe wij hem hierin kunnen volgen.

Kortom, deze preek gaat over hoe je bewust wél de goede keuzes in je leven kunt maken, óók als je last hebt van generationeel trauma en/of als je eerder missers maakte.

Bijbelgedeelte: I Koningen 12: 25 – 32

Bekijk hier de opname van de dienst:

handen die piano spelen

Muziek

Tijdens de diensten van Noorderlicht wordt live muziek verzorgd door een band in wisselende samenstelling. Je vindt hier een aantal liederen die weleens worden gezongen.

Collecte

Mededelingen

  • Op maandag 13 november start een doop- en belijdenistraject. Informatie en opgave kan via niels@noorderlichtrotterdam.nl
  • Maandag 6 en 13 november organiseert Noorderlicht thema-avonden over politiek (Schepenstraat 69 R’dam). Hierbij gaan we in op de thema’s Klimaat, Onderwijs, Defensie, Gezondheidszorg, Bestaanszekerheid en Wonen, vanuit perspectieven SGP, ChristenUnie, Nieuw Sociaal Contract en CDA.
Scroll to Top