Dienst 6 februari 2022: Word je van het christelijk geloof een beter mens?

Dienst Noorderlicht Blijdorp

Voorganger: ds. Niels de Jong

Dienst 6 februari 2022: Word je van het christelijk geloof een beter mens?

Word je van het geloof een beter mens? Er zijn toch ook mensen die niet geloven, die best okay zijn? En wat is ‘beter’? Hoe zit dat eigenlijk? Hier gaat het vandaag over. De online dienst start om 11:00 uur hier. De diensten zijn na afloop ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De meest recente luisterversies van onze preken vind je hier op ons Spotify-kanaal en hier op Anchor. Voor degenen die liever willen lezen, verschijnt (bijna) iedere week de preek ook als leesversie op deze pagina, uiterlijk 24 uur na de online live dienst.

Mededeling: diensten ook in de kerkzaal weer mogelijk

Goed nieuws over de kerkdiensten! Alle versoepelingen geven ons de ruimte om weer fysiek samen te komen in de kerk. Daar zijn we blij mee! In een kerk is de onderlinge ontmoeting en het gezamenlijk luister/bidden/zingen bijzonder belangrijk. We zijn blij met de online mogelijkheden, maar nog blijer om ook weer fysiek samen te kunnen komen. Voel je daarom welkom om in de diensten binnen te wandelen! Al blijven we natuurlijk zorgen voor een goede live-stream.

Er zijn natuurlijk nog wel enige beperkingen. We noemen ze hier nog even. De belangrijkste regel is natuurlijk dat je thuisblijft bij klachten. En we houden ons aan de anderhalvemeterregel. Verder verzoeken we je een mondkapje op te doen bij binnenkomst/verplaatsing. Het advies is om maximaal ca. 1/3 van de ruimte laten vullen door mensen. Dat betekent voor ons dat er in de Prinsekerk ruimte is voor ca 250 mensen. We vragen iedereen heel gespreid door de kerkzaal te zitten. Dat betekent dus steeds een rij vrij en ook stoelen tussen niet-huisgenoten. (De rijen die we gebruiken zijn de rijen met groene pijlen in het gangpad).

Ook de kinderen hopen we weer te verwelkomen. Vanaf a.s. zondag zijn zowel de Noorderlmini’s als de Noorderkids en de Noordertieners weer actief. Mooi om weer kinderen in de kerk te gaan zien! We gaan ook experimenteren met de koffie (bv. koffie-to-go in de tuin, maar een en ander is ook afhankelijk van het weer). Mooi om toch weer enige ontmoeting met elkaar te kunnen faciliteren.

De ervaring leert dat na zo’n lockdown – en zeker met alle huidige quarantaines – niet iedereen gelijk weer (iedere week) terug komt. Waarschijnlijk blijven we dan wel onder het aantal van 250 bezoekers per dienst. We werken daarom zonder inschrijving, omdat dit najaar zich dat ook op een natuurlijke manier spreidde. Natuurlijk zullen we communiceren als er teveel mensen tegelijk (dreigen te) komen (en bv. toch met inschrijving gaan werken).

Zou je een financieel steentje willen bijdragen aan het collectedoel van deze maand? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht. Je kunt ook je bijdrage overmaken via de QR-code op de afbeelding.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.
We hopen op jullie steun deze maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven