Dienst 19 december 2021: Zicht op Jezus

Dienst Noorderlicht Prinsekerk, Oranjekerk en Charlois

19 december 2021 Voorganger: ds. Niels de Jong Met kerst kan er zomaar een al te zoet beeld van Jezus ontstaan – het kindje in een stalletjes met herdertjes, etc. Het beeld van Jezus uit het bijbelboek Openbaring is nogal wat anders. Daar wordt de kracht en macht van Jezus benadrukt, bv. in het beeld van Jezus als leeuw. Al is Jezus ook een lam dat zich opgeofferd heeft. In Openbaring 5 komen beide beelden naar voren en die helpen ons om – juist als we naar het kleine kindje Jezus kijken met Kerst – ons niet te verkijken op de al te zoete kerstverhalen. Dat kind in de kribbe is zowel de Leeuw uit Juda als het Lam van God. Dit kind is degene die – door opoffering heen – overwonnen heeft.

Zicht op Jezus

Bijbelgedeelte: Openbaring 5 Welkom bij de dienst van de Prinsekerk. De dienst start om 11:00 uur hier. De diensten zijn na afloop ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De meest recente luisterversies van onze preken vind je hier op ons Spotify-kanaal.

Mededeling: alle diensten online in de komende tijd

De persconferentie van zaterdagavond was duidelijk: Nederland gaat weer een tijdje op slot. Samenkomen in grotere groepen is niet de bedoeling de komende weken. Daarom heeft het bestuur van Noorderlicht-Blijdorp besloten om de diensten vanaf morgen enkel uit te zenden via de livestream. Ook met de kerstdagen… Natuurlijk tot onze grote teleurstelling! De gemeenteleden van de Oranjekerk en Charlois zijn meer dan van harte welkom om aan te sluiten bij de livestream van de Prinsekerk. We zijn allemaal Noorderlichters, en we dragen dit samen.

Zou je een financieel steentje willen bijdragen aan één of meer van de decemberdoelen van Noorderlicht? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van de code van het door jou gekozen doel. Je kunt ook je bijdrage overmaken via de QR-codes op de afbeelding.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.
We hopen op jullie steun deze maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top