Dienst 21 november 2021: Zicht op God

Dienst Noorderlicht Prinsekerk

21 november 2021 Voorganger: ds. Niels de Jong Dienst 21 november 2021: Zicht op God Bijbelgedeelte: Openbaring 4 In God geloven betekent dat je gelooft dat er meer is dan wat we met onze zintuigen kunnen waarnemen. Dat er Iemand is achter ‘onze’ zichtbare werkelijkheid – God. En dat die God groter en machtiger is dan wie of wat ook maar in ‘onze’ aardse sfeer en dat je daarom je geloof/vertrouwen op deze God stelt. Op die macht van God krijgen we via Openbaring 4 meer zicht. Openbaring 4 geeft ons de kans een blik in de hemel te werpen om daarmee een indruk te krijgen van God en zijn macht. Als het goed is versterkt dit je geloof/vertrouwen in God. In deze dienst hopen vier mensen belijdenis te doen van het geloof en 2 mensen hopen zich te laten dopen. Hiermee zeggen ze o.a. publiekelijk in God te geloven. Over ‘God’ gaat het ook in Openbaring en met name Openbaring 4 biedt een visioen dat meer zicht op God geeft. Vandaar dat we hier bij stil staan. De dienst start om 11:00 uur hier. De diensten zijn na afloop ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De meest recente luisterversies van onze preken vind je hier op ons Spotify-kanaal.

> *I’m finally seeing
You were here all along
Your love wasn’t absent
No, it doesn’t come or go
The image I’ve had
Is starting to fail
You’re patient with me
Lifting the veil
Oh Lord, set me free*

—Pat Barrett

MEDEDELINGEN

1. Er wordt een lotgenotenavond (1 december) georganiseerd voor degenen die een wat moeilijk relatie hebben ten opzichte van voeding. Een lotgenoot en gastheer/gastvrouw is aanwezig tijdens de avond. Je kunt je (per thema) opgeven via rosemarie@noorderlichtrotterdam.nl.

2. De Marriage Course Online begint in de week van 29 november. In de Marriage Course ga je samen op een ontspannen manier aan de slag met je relatie. Meer informatie vind je hier.

3. Alpha Online start eind november. Tijdens tien interactieve en gezellige online bijeenkomsten (en een dag in het weekend) kun je grote en kleine levensvragen stellen. Samen ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt en wat je er praktisch mee kunt in je leven. Meer informatie vind je hier.

4. Kringloopwinkel Het Pakuys stopt met het ophalen van goederen met de bus bij mensen thuis. De reden is dat we stoppen met de verkoop van meubels en groot witgoed. Kleinere artikelen dan meubelen zijn welkom in de winke, we vinden het fijn als je deze zelf komt brengen.

Zou je een financieel steentje willen bijdragen aan de algemene diaconie? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van ‘Gift Sint voor Kint’. Je kunt ook je bijdrage overmaken via de QR-code die je hierboven vindt.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.
We hopen op jullie steun voor dit doel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top