Dienst 14 november 2021: Zicht op de hemel

Dienst Noorderlicht Prinsekerk

14 november 2021 Voorganger: ds. Niels de Jong Dienst 14 november 2021: Zicht op de hemel Bijbelgedeelte: Openbaring 21 Veel mensen – gelovig of niet – hebben ten minste het vermoeden van een hiernamaals, een hemel, leven na dit leven. Wat ‘onthult’ Openbaring over dit thema? En wat ‘onthult’ het niet? En wie tref je in de hemel? En waarom zou je je eigenlijk bezig houden met de hemel? Is dat niet al snel wensdenken? Kun je niet beter bezighouden met het hier en nu? Over dit soort vragen gaan we nadenken. We staan vandaag ook stil bij het verlies van twee gemeenteleden dit jaar, Ries en Martijn. Hun nabestaanden zijn uitgnenodigd in de dienst. Heb je zelf ook een dierbare verloren? Tijdens de dienst is er gelegenheid een kaarsje te branden. Dit kun je ook thuis doen; zet dan een kaarsje klaar, voorafgaand aan de dienst. De dienst start om 11:00 uur hier. De diensten zijn na afloop ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De meest recente luisterversies van onze preken vind je hier op ons Spotify-kanaal.

*Ooit zal het zo zijn
Dat we leven in een stad
Waar geen pijn en geen verdriet is*

*Ooit zal het zo zijn
Als we komen in die stad
Dat de Vader onze tranen wist*

*Tot aan die dag
Wil ik weten wie U bent
Wil ik leven dicht bij U
En mij geven in aanbidding*

*Tot aan die dag
Wil ik horen wat U zegt
En Uw woorden tot mij nemen
Als een kostbaar geschenk*

MEDEDELINGEN

1. Er worden lotgenotenavonden (17 november, 1 december) georganiseerd over mentale uitdagingen in het leven, zoals verlies en rouw, depressie, burn-out en eetstoornissen. Je kunt je (per thema) opgeven via rosemarie@noorderlichtrotterdam.nl.

2. De Marriage Course Onlinbe begint in de week van 29 november. In de Marriage Course ga je samen op een ontspannen manier aan de slag met je relatie.

3. Alpha Online start eind november. Tijdens tien interactieve en gezellige online bijeenkomsten (en een dag in het weekend) kun je grote en kleine levensvragen stellen. Samen ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt en wat je er praktisch mee kunt in je leven.

Zou je een financieel steentje willen bijdragen aan de algemene diaconie? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van ‘Gift Sint voor Kint’. Je kunt ook je bijdrage overmaken via de QR-code die je hierboven vindt.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.
We hopen op jullie steun voor dit doel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top