Dienst 7 november 2021: Zicht op het kwaad

Dienst Noorderlicht Prinsekerk

7 november 2021 Voorganger: ds. Niels de Jong Dienst 7 november 2021: Zicht op het kwaad Bijbelgedeelte: Openbaringen 6 en 7 De realiteit van het kwaad is duidelijk. Honger, oorlog, vluchtelingenstromen, droogte, epidemieën, geweld, gewapende conflicten, onrecht, ziekten, dood. Het kwaad dringt zich voortdurend op in ons eigen leven, in/tussen de mensen om ons heen, op het wereldtoneel en in de wereldgeschiedenis. Maar hoe moeten we dit kwaad zien? Als iets dat uiteindelijk toch het laatste woord heeft? Of juist als iets dat wel meevalt? Als iets noodzakelijks? Als iets onontkoombaars misschien? En wat is de rol van God? God zou mensen voor kwaad moeten beschermen? Was Jezus niet gekomen om te verlossen? Het kwaad zou toch allang overwonnen moeten/kunnen zijn? Met deze vragen in ons hoofd luisteren we naar Openbaringen 6 en 7 en hopen meer zicht te krijgen. De dienst start om 11:00 uur hier. De diensten zijn na afloop ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De meest recente luisterversies van onze preken vind je hier op ons Spotify-kanaal.

MEDEDELINGEN

1. Er worden lotgenotenavonden (10, 17 november, 1 december) georganiseerd over mentale uitdagingen in het leven, zoals verlies en rouw, depressie, burn-out en eetstoornissen. Je kunt je (per thema) opgeven via rosemarie@noorderlichtrotterdam.nl.

2. Op 13 november kun je deelnemen aan een sponsorloop van Sint voor Kint. Je helpt de Sint hiermee een handje. Sint voor Kint is een jaarlijkse benefietactie van Serve the City met als doel geld op te halen
voor Sinterklaas. Ook hij heeft namelijk last van oplopende kosten en duurdere cadeaus in
coronatijd. Er gaan met name veel mondkapjes doorheen voor al zijn Pieten. Een beetje
financiële steun kan hij dus wel gebruiken. Zo kan Sinterklaas toch bij iedereen cadeaus brengen, zeker bij de kinderen tussen 2 en 14 jaar in Rotterdam die in armoede opgroeien. En ook bij alle kinderen van wie de ouders een pakket ontvangen van de Voedselbank. Stichting Sint voor Kint organiseert hiervoor ook een sponsorloop en een kruidnotenactie. Geef je op via sintvoorkintnoord@gmail.com.

3. De Marriage Course Onlinbe begint in de week van 29 november. In de Marriage Course ga je samen op een ontspannen manier aan de slag met je relatie.

4. Alpha Online start eind november. Tijdens tien interactieve en gezellige online bijeenkomsten (en een dag in het weekend) kun je grote en kleine levensvragen stellen. Samen ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt en wat je er praktisch mee kunt in je leven.

Zou je een financieel steentje willen bijdragen aan de algemene diaconie? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van ‘Gift Sint voor Kint’. Je kunt ook je bijdrage overmaken via de QR-code die je hierboven vindt.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.
We hopen op jullie steun voor dit doel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top