Dienst 31 oktober 2021: De verwondering in je leven

Dienst Noorderlicht Prinsekerk

31 oktober 2021 Voorganger: Bram Robbertsen Dienst 31 oktober 2021: De verwondering in je leven Bijbelgedeelte: Psalm 8 Als kind verwonder je je over de kleinste dingen. Het lijkt erop dat we dit als volwassenen hebben verleerd. Het geheim van het goede leven is echter verwondering. Hoe krijg je de verwondering weer terug in jouw leven? Hierover gaan we vandaag nadenken. De dienst start om 11:00 uur hier. De diensten zijn na afloop ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De meest recente luisterversies van onze preken vind je hier op ons Spotify-kanaal.

Hervormingsdag

Vandaag is het Hervormingsdag (of Reformatiedag). In verschillende protestantse kerken herdenken we dat Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk (zoals het betalen voor vergeving, het zgn. ‘aflaat’) publiceerde. Hij spijkerde deze stellingen tegen de kerkdeur van de slotkapel van Wittenberg in Duitsland aan. Uiteindelijk leidde zijn verzet tot de Reformatie; een breuk met de kerk van Rome. Dat was het begin van de protestantse kerken.

MEDEDELINGEN

1. Er worden 4 lotgenotenavonden (3, 10, 17 november, 1 december) georganiseerd over mentale uitdagingen in het leven, zoals verlies en rouw, depressie, burn-out en eetstoornissen. Je kunt je (per thema) opgeven via rosemarie@noorderlichtrotterdam.nl.

2. Op 13 november kun je deelnemen aan een sponsorloop van Sint voor Kint, waarbij je bijdragen voor Sintcadeautjes bij elkaar kunt lopen voor kinderen van ouders die weinig te besteden hebben. Geef je op via sintvoorkintnoord@gmail.com.

Zou je een financieel steentje willen bijdragen aan de algemene diaconie? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van ‘Gift Algemene Diaconie’. Je kunt ook je bijdrage overmaken via de QR-code die je hierboven vindt.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.
We hopen op jullie steun voor dit doel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top