Dienst 11 juli 2021: De vrijheid tegemoet

Dienst Noorderlicht

11 juli 2021 Voorganger: ds. Niels de Jong Dienst 11 juli 2021: De vrijheid tegemoet Bijbellezing: Exodus 12: 31 – 42 Als er dingen zijn die je klem zetten of neerdrukken, dan moet je daarvan weg. Dat gaat vaak via een hoop gedoe en is misschien ook best spannend. Maar pas als je ergens van wegtrekt, kun je je de vrijheid tegemoet gaan en uit gaan vinden hoe je nieuw gewonnen vrijheid gaat invullen. In Exodus 12 zien we dat de Israëlieten ook eindelijk wegtrekken, hun slavenbestaan achter zich laten en hun vrijheid tegemoet gaan. Temidden van de chaos, verderf en duisternis die dit keerpunt typeert, is God bij hen en waakt over hen op hun route naar de vrijheid. De dienst start hier op 11 juli om 11:00 uur ’s ochtends. De dienst is na afloop ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De meest recente luisterversie van onze preken vind je hier op ons Spotify-kanaal.

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: DE PAULUSKERK
De Pauluskerk werkt vanuit de overtuiging dat de Bijbel oproept om te zien naar en hulp te bieden aan mensen die het zonder helper niet redden. Ongeacht achtergrond, levensovertuiging, positie of status. De Pauluskerk biedtadvies aan asielzoekers, en maatschappelijk werk, bezinning en taalcursussen. Ook is er een uitgiftepunt van de voedselbank en gebruikte kleding, een huisarts, tandarts en kapper. Het doel is om mensen nieuw perspectief te bieden zodat zij weer mee kunnen draaien in de maatschappij.

Zou je een financieel steentje willen bijdragen? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van ‘Gift Stichting Present’. Je kunt ook je bijdrage overmaken via de QR-code die je hiernaast vindt.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.
We hopen op jullie steun voor dit doel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven