Dienst 30 mei 2021: Global Worship

Dienst Noorderlicht

30 mei 2021 Voorganger: Bram Robbertsen Global Worship Bijbellezing: Psalm 117 Worship is in de Bijbel nooit alleen maar bevestigend. Er klinkt altijd een prikkelende, tegendraadse en soms zelfs provocerende ondertoon in door. Zeker als je naar de setting van een lied kijkt. Wat dat betreft een verschil met veel christelijke liederen die wij kennen. Hoe mooi ze ook zijn, soms gaan ze vervelen. Dat komt doordat de kritische ondertoon ontbreekt. Dat is anders in de Bijbel. Niet voor niets gaan de liederen uit de Bijbel al meer dan 2000 jaar mee. Vandaag zoeken we dat prikkelende en tegendraadse op. De dienst start hier op 30 mei om 11:00 uur ’s ochtends. De dienst is na afloop ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De meest recente luisterversie van onze preken vind je hier op ons Spotify-kanaal. De printbare versie van de preek vind je hier.

Vragen om over door te denken na de preek

* Wat vind je van de opmerking dat er in de Psalmen in de Bijbel (op de achtergrond) altijd een prikkelende, tegendraadse of provocerende ondertoon meeklinkt? Wat kunnen we daarvan leren als we kijken naar de liederen die wij zingen?
* In de Bijbel is loven en prijzen niet alleen iets wat je zingend doet, maar het is een way of life. Hoe kan je dat meer vorm geven in jouw leven?
* Op welke momenten stopt(e) bij jou de lofprijzing en aanbidding? Wat hebben die momenten jou te zeggen? En wat zou God door middel van Psalm 117 tegen jou willen zeggen, denk je?
* Sta eens stil bij de woorden ‘leven is loven’. Wat betekent dat concreet voor jouw leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven